Kerem Özmen: Ülkem İçin WBC Altın Kemeri Alacağım Kerem Özmen: Ülkem İçin WBC Altın Kemeri Alacağım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 44. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu büyük bir coşkuyla tamamlandı. "Yeşil adımlar temiz gelecek" mottosuyla düzenlenen maratona 2100 sporcu katıldı.

Yarışın startını Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu birlikte verdi. Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar ve organizasyon yetkilileri de katılımcılar arasındaydı. Yenimahalle Devlet Sahil Yolu Caddesi Şehit Asteğmen Coşkun Davulcu Üst Geçidi altında başlayan yarışlarda 10 km ve 21 km Yarı Maraton koşuldu.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Türkiye'de bu şekilde başlayıp halen devam ettirilen ikinci maraton olduğunu" ifade ederek tüm sporculara başarılar diledi. Yarı Maraton'u düzenleyen kurumlara ve katılımcılara teşekkür eden Yıldırım, "Halk koşusuna 2 bin 100 kişi kaydoldu. İnşallah hepsini alkışlayacağız. Bütün illerden ve yurtdışından gelen bu yarışlara katılanlara gönülden başarılar diliyorum. Her şey sağlık için spor da sağlık için" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, "44. Maratonu düzenliyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yine her zamanki gibi katılımı ve ilgisi yüksek bir spor organizasyonu. 2100 sporcumuz bu organizasyonda ter dökecek. Güzel de bir hava rast geldi. Bir çok kişi burada sadece sporcu olarak değil sporsever olarak da burada. Bu seneki mottomuz "Yeşil adımlar temiz gelecek" oldu. Bu ülkemiz için de dünyamız için de çok önemli. Biz bu koşularımıza son 4-5 senedir çocuk koşusunu da kattık. Çok sayıda çocuğumuz da bugün burada yer alacak. Özellikle çocuklarımız için yeşil gelecek, yeşil adımlar çok daha büyük önem taşıyor. Bütün katılımcılarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Maratonun ardından törende dereceye giren sporculara madalyaları ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yarışın Kazananları

21 Km Erkekler:

Birol Yıldırım (1:04:12)

Kaan Kigen Özbilen (1:04:35)

Ercan Musaoğlu (1:05:01)

21 Km Kadınlar:

Sevda Çelik (1:16:23)

Elif Karabulut (1:17:05)

Fatma Arık (1:18:12)

10 Km Erkekler:

Umut Kazan (31:02)

Abdurrahman Özdemir (31:15)

Ramazan Özdemir (31:30)

10 Km Kadınlar:

Ayşe Egesoy (35:45)

Fatma Güneş (36:00)

Merve Can (36:15)

Editör: Didem Bektaş