Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Basel’i, Larsen’in attığı golle 1 – 0 mağlup etti.

Maçın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Avcı, özetle şu şekilde konuştu:

Avrupa’da devam eden takımların 4.sü biz olmak istiyoruz. Trabzonspor tarihinde Avrupa’da 16’ya kalan ilk takım olmak istiyoruz.
Kulüp Başkanları, taraftarlar, rakipler… Buraya koşarak gelen insanlara saygılarımı sunuyorum. Haftaya umarım bunu tur olarak da karşılığını alırız.

Bugün Trabzonspor’un oynadığı futbollun pozitife dönüş ışığı olup olmayacağı sorusuna ise Avcı, “İki türlü de ifade ettim. Samimi ve net konuşan teknik direktör olduğumu düşünüyorum. Bazen hayal ettirdi, bazen geri çekildi. Bazen araba otobanda çok iyi oturdu, gidiyor dedik, şarampole yuvarlandı tekrar yola girdi. Bu süreçten hem zihinsel, taktiksel ve formasyon olarak çalışıyoruz.

BAZEN KİMLİĞİMİZİ BULAMADIK

Bazen çok formasyonlar denedik. Bazen kimliğimizi bulamadık, tekrar kimliğimizi yakalamak istedik. Ama şampiyonluktan sonraki sirkülasyon olana senelerde bu tür durumlar yaşanabiliyor. Lig uzaklaşmış durumdayız. Konferans Ligi ve Kupada hedefler devam ediyor.
Trabzon’da maç kazanmak, Trabzon şehrini de mutlu eder, bizi de mutlu eder.
Özellikle bir eşik atlama…
Eğer ben inanıyorum Basel’de bu turu açarsak, geçip 16’ya kalırsak, grubun enerjisi daha yukarı çıkacaktır. Bu sahaya daha olumlu yansıyacak diye düşünüyorum.

KULÜPLERİN LİGDEN ÇEKİLMESİ

Kulüplerin ligden çekilmesini de değerlendiren Avcı, “Yaşanan olay çok üzücü. O çekildi, federasyon böyle karar verdi, nasıl strateji olacak kafamı yoran birisi değilim. En iyisini nasıl yapabilirim. Ülkenin bu yaşadığı süreçte biz onlara nasıl olabilirizin tarafındayım.
Biz bu sene 1 seneyi bitirdik Trabzonspor olarak. Biz şu an itibariyle Avrupa’da oynanan 3 Ligi de oynadık.
Bu aslında deneyim. Kulüp için de çok önemli deneyim. 16’ya kaldığımızda hem Trabzon şehrinin hem de ülke futboluna katkı olacak.

EDİN VİSCA’NIN DURUMU

Edin Visca, iyi çalışıyor. Geçen gün de şöyle bir ifade kullandım: Keşke deprem olmasaydı da fırsat tranfseri olmasaydı. Edin çalışıyor. Markovic geldi ilave oldu.

MAREK HAMSİK, ANTRENÖR OLARAK…

Marek Hamsik şu anda çok iyi gidiyor sağlıklı gidiyor. Yarın oturup sohbet edeceğiz. Hem onun gidişatı, geleceği ve vereceği kararlarla alakalı. Onun çok önemli deneyim ve tecrübeleri var. Her türlü faydalanmak istiyorum, teknik heyet olarak, ekip olarak, futbolcu olarak, antrenör olarak, kafa olarak faydalanmak istiyorum. Yarın oturup konuşacağız. O da çok iyi çalışıyor. Bu süreç onlara iyi gelebilir.

ALMANYA’DA DOSTLUK MAÇI

Basel dönüşü Almanya’da hazırlık programımız var. Lig başlayacak..
Yazışmaları yapılıyor. Biz okey verdik. Almanya Türklerin olduğu yaşadığı yer. Bunun da geliri depremzedeler için organize edilmiş durum. Basel’den program okeylenirse, onu oynayıp buraya döneceğiz.

Editör: Haber TS