Zayıf rakibi karşısında maça kötü başlayan Trabzonspor ilk 15 dakikada oyunun üstünlüğünü tamamen rakibe kaptırdı. Bunda ortasahadaki oyunculardan Abdülkadir ve Lewis'in defansif yönü güçlü oyuncular olmaması ve dolayısıyla rakibinde ilk 15 dakikada oyunu kontrol etmesine sebep oldu. 

İlerleyen dakikalarda Trabzonspor Lewis ve Abdülkadir Ömür'ün etkili oyunlarıyla rakip sahada daha fazla gözükmeye başladı. Fakat kaleyi bulan etkili şutlar atamadı.

Özellikle Nwakaeme ve Afobe kaleye yüzü dönük şekilde gol pozisyonuna sokulamadı. İlk yarıda Hakem Trabzonspor'un penaltısını vermeyerek 3 kulüp artı Başakşehir ekseninde dönen oyunlara bir yenisini ekledi.

İkinci yarıda Newton doğru düzgün bir oyun ortaya koyamayan oyuncuları uyarmış belli ki. Öyle ki ikinci devrede rakip sahada daha çok görünen, daha çok pas yapan Trabzonspor'du. 10 kişi kalmış rakibi bulmuşken kazanan taraf Trabzonspor olmalıydı. Nwakaeme, Ömür, Afobe göze batan oyunculardı. Sörloth'un gidişi sonrası Afobe ortasaha oyuncuları tarafından iyi beslendiği takdirde gol atmakta çok zorlanmayacaktır.  

Her ne kadar ikinci devrede olumlu bir oyun izlemiş olsak bile bunlar Trabzonspor için hazırlık maçları niteliğinde. Görünen şu ki Trabzonspor'a iki stoper,ofansif bir ortasaha ve önlibero şart. Sağbek ve solbekde alınabilirse müthiş olurdu.Fakat Trabzonspor için iyi futbol oynamıyor diye erken konuşmak çok doğru değil. Newton sistemi oturtduğunda daha çok topa sahip olan, hücum eden bir takım izleyeceğiz. 

Maçın hakemi resmen 2 tane net penaltıyı es geçti. Sadece o değil var odası da Trabzonspor aleyhine bilinçli bir provakasyona imza attı. İkinci devrede Serkan'ınki kesin penaltı olmak üzere Afobe'nin pozisyonu şüpheli Trabzonspor'un 3 penaltısı görmezden gelindi.