Trabzonspor maça  Marlon'un dönmesiyle 4 2 3 1 dizilişiyle başladı. Özellikle Flavio ortasahada hiçbir organizasyonun içinde yer almadığı gibi defansif katkıda veremedi. 20. dakikada bir atakta Serkan öyle kötü bir orta yaptı ki belki Pareira olsa bu atak pozisyona dönüşebilirdi. Trabzonspor İlk 20 dakikada ne kaleyi bulan bir şut ne de pozisyon bulabildi.Trabzonspor'da herkes durarak oynadığı için üretken olamıyor. Bunu dediğimiz anda Trabzonspor duran toptan ilginç bir gol buldu. İngiliz futbolunun olmazsa olmazı duran toplar Baker Afobe işbirliğiyle gole dönüşüyordu.

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde Serkan'ın mükemmel driplinginde verdiği güzel pası asistiyle süsleyen Lewis golü Afobe'ye attırıyordu. Dediğimiz gibi ilk 20 dakikada kötü bir görüntü veren Trabzonspor duran toptan bulduğu gol sonrası oyuna daha hakim bir görüntü sergiledi. Flavio, Serkan ilk 20 dakikadaki etkisiz oyunlarını azaltarak daha iyi bir oyun sergilediler. Trabzonspor defansif açıdan takım olarak daha diri bir görüntü sergiledi. Fakat 40. dakikada yaşanılan bir pozisyonda Serkan'ın yediği çalımlar bu seviyeye yakışmadı. Gol ofsayt olduğu halde hakemin golü vermesi ise art niyetliydi. Neyse ki var odası hakemi uyarınca hatadan dönüldü. İlerleyen dakikalarda Nwakaeme güzel bir golle farkı 3'e çıkarttı. Dikkat çeken bir nokta ise Flavio'nun önlibero oynayabileceği ihtimalidir. İlk 20 dakika dışında Flavio defansif açıdan iyi bir oyun sergiledi. Belki bu olursa bir ortasaha daha transfer daha gerçekleştirilebilir.

İkinci yarıda Abdülkadir Parmak'la başlayan güzel paslaşmalar neticesinde Nwakaeme'nin vuruşu çizgiden çıkarılınca net bir gol kaçmış oldu. Flavio ikinci yarıda daha iyi bir başlangıç yaptı.  Dikkat çeken başka bir nokta ise Trabzonspor topu gelişigüzel dikmektense hep pasla çıkarak kullanmasıydı. Fakat ilerleyen dakikalarda bu oyun yerini skoru koruma içgüdüsüne bıraktı. Malatyaspor'un sadece orta yapmaya yönelik sıkıcı futbolu skoru değiştirmedi. Derken Hüseyin'in ceza sahası içindeki gereksiz müdahelesi sonucunda skor 3-1 oldu. Kalan dakikalarda Malatyaspor'un şuursuz atakları sonuçsuz kalınca Trabzonspor hak ettiği bir galibiyet elde etti. Trabzonspor'un sonradan oyuna aldığı oyuncuları Safa, Ahmet süper lig için yetersiz futbolcular. Plaza'da çok iyi görüntü vermiyor. Abdülkadir'in talihsiz sakatlığından sonra ortasahada alternatifler giderek azaldı. Trabzonspor'da yedek kulübesi ve ilk 11 için eksiklerin giderilmesi gerek...