Son dakika deprem uyarısı AFAD Deprem Risk yetkilisi Orhan Tatar'dan geldi! Artçı depremler 6 ve üzerine çıkabilir!

Deprem ve artçı depremler ülkemiz gündeminde yer almaya devam ediyor. Son dakika haber akışına ciddi bir uyarı geldi. AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremin etkili olduğu illerde artçı sarsıntıların uzun süre daha devam edeceğini ve 6 şiddetinin üzerinde deprem ve sarsıntıların yaşanabileceğini kaydetti. Son 13 günde 4 ayda kaydedilen deprem sayısı kaydedildi. Birkaç dakika aralıklarla tüm bölgelerde artçı depremler meydana geliyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde artçı depremler devam edecek. O bölgelerde yaşayanlar dikkatli ve tedbirli olmalı. 2 hafta içinde artçı deprem sayısı 6 bini aştı. 3-4 şiddetinde, 4-5 vr 5-6 arasında binlerce artçı deprem oldu. Dün Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Hasarlı binalara girilmemesi çok mühim. Şimşek çakması, kaya düşmesi, heyelan, binalarda çatlak ve yarıkların meydana gelmesi olası.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar artçı depremlerin devam ettiği bugünlerde hasarlı konutlara girilmemesi gerektiğini öğrendi.

Editör: Didem Bektaş