Ağız kokusu her bireyin yaşayabileceği sağlık problemlerinden biridir. Peki, ağız kokusu nasıl geçer? İşte, ağız kokusuna kesin çözüm 10 etkili yöntem!

AĞIZ KOKUSU NASIL GEÇER? 10 ETKİLİ ÇÖZÜM…

Ağız kokusu günlük hayatta bizi zor durumda bırakan bir sağlık problemidir. Hele ki siz farkına varmadığınızda ve başka biri size söylediğinde.

Peki, kötü nefesi nasıl düzeltirsiniz? Elinizde gargara veya nane varsa, harika! Ancak ilaç almaktan ve sizi para harcamaktan kurtaracak doğal çözüm yolları da var… Ağız kokusuna kesin çözüm sunan 10 yöntemi evde uygulayabilirsiniz. Peki, ağız kokusu nasıl geçer evde doğal çaresi nedir?

Evde denemek için 10 hızlı ağız kokusu tedavisi:

1. Su için

Ağzınızın kuruduğunu hissettiğinizde su için (meyve suyu veya soda değil çünkü bunlar ağzınızı daha fazla kurutabilir). Tükürük ağzınızı temiz tutmaya yardımcı olur ve kötü kokulu bakterilerin üremesini engeller.

2. Ilık tuzlu su ile ağzınızı durulayın

Tuzlu su ile gargara yapmak ağız kokusunu durdurmanın doğal bir yoludur. Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı tuz atıp karıştırın. Karışımdan bir yudum alarak ağzınızı 30 saniye boyunca çalkalayın, ardından tükürüp tekrar edin.

3. Karanfil çiğneyin

Karanfil, nefesinizi anında ferahlatmaya ve çürüğe neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Günde birkaç kez birkaç karanfil çiğneyin. Karanfil yağı veya toz karanfil kullanmayın çünkü yanıklara neden olabilirler.

4. Elma sirkesi

Elma sirkesi ile kötü nefes kokularından anında kurtulun! Bir bardak suya bol miktarda sirke ekleyin ve 30 saniye gargara yapın, sonra tükürün.

5. Meyve ve sebzeler yiyin

Meyve ve sebzelerin nefesinizi tazelemeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Elma, kereviz ve havuç doğal diş fırçası görevi görür ve dişlerinizdeki kokuya neden olan bakterileri temizlemeye yardımcı olur. Portakal (C vitamini), ağız kokusuyla savaşmak için tükürük üretimini artırmaya yardımcı olur.

6. Kendi alkolsüz gargaranızı yapın

Alkolün ağzınızı kuruttuğunu biliyor muydunuz? Ayrıca piyasadaki gargaraların çoğunun alkol içerdiğini biliyor muydunuz? Daha önce de belirttiğimiz gibi, ağız kuruluğu ağız kokusu ile ilişkilidir. Bu yüzden mağazadan satın alınan gargaralar herkes için işe yaramaz!

Neyse ki, evde kendi alkolsüz gargaranızı yapabilirsiniz ve muhtemelen malzemeleriniz zaten mutfağınızdadır.

İşte tamamen doğal, ev yapımı, alkolsüz bir gargara tarifi:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 yemek kaşığı tarçın
  • İki limonun suyu
  • 1 ve 1/2 çay kaşığı bal
  • 1/2 çay kaşığı karbonat

Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve bir kaba dökün. Doğal gargara 2 haftaya kadar ağız kokusuna kesin çözüm sunacaktır.

7. Çay ağacı yağı

Nefesinizi tazelemek için çay ağacı yağı kullanmanın birkaç yolu vardır:

Diş macununuza birkaç damla çay ağacı yağı sürün ve dişlerinizi fırçalayın.

Diş macunu yerine çay ağacı yağı ile dişlerinizi fırçalayın.

Birkaç damla çay ağacı yağını ılık suda karıştırın ve ağzınızı bununla yıkayın.

8. Dişlerinizi diş ipi ile temizleyin

Diş ipi, genellikle ağız kokusunun suçlusu olan dişlerinizin arasına veya üzerine yapışan plak birikimini, bakterileri veya yiyecekleri temizler.

9. Dilinizi temizleyin

Diller her türlü bakteriyi toplayarak nefesinizin kötü kokmasına neden olabilir. Dilinizi temizlemek için diş fırçanızla nazikçe ovalayın! Daha sonra diş fırçanızı ve ağzınızı yıkadığınızdan emin olun.

10. Sakız çiğneyin

Sakız, tükürük üretimini uyarmaya yardımcı olur, bu da ağzınızı kokuşmuş bakterilerden ve yemek artıklarından arındırmaya yardımcı olur. Ağız kokusu nasıl geçer evde ne yapabilirim, diyorsanız şekersiz sakız çiğneyebilirsiniz.

Ağız kokusundan kalıcı olarak nasıl kurtulabilirim?

Genel olarak konuşursak, ağız kokusunu kalıcı olarak bitirmenin en iyi yolu, iyi bir diş hijyeni rutinine sahip olmaktır.

Her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamak

Günde en az iki kez diş ipi kullanmak

Rutin muayene ve temizlik için altı ayda bir diş hekiminizi ziyaret etmek.

Ağız kokusu devam ederse, tıbbi teşhis için diş hekiminize danışın. Bazı durumlarda ağız kokusu bir enfeksiyondan, hastalıktan, ilaçlardan, periodontal hastalıktan vb. kaynaklanabilir.

Editör: Didem Bektaş