Ağrılara iyi gelen bitkiler hangileridir? Doğal ağrı kesiciler ile evde kendi çözümünüzü yaratabilirsiniz. İşte, ağrılara 8 etkili çözüm!

İnsanlar hafif bir baş ağrısı, kas gerginliği veya başka bir ağrı yaşadıklarında, reçetesiz ilaçlara kolayca ulaşırlar. Ancak bu ilaçların düzenli kullanımı uzun vadeli yan etkilere neden olabilir. Bağırsak hasarı, karaciğer yetmezliği gibi yan etkilerden muzdarip olmak istemeyenler, doğal ağrı kesiciler ile alternatif çözümler denemektedir. İşte, evde ağrılara iyi gelen bitkiler ile hazırlanabilecek ağrı kesici doğal çareler…

1. Zencefil

İltihap önleyici zencefil, ağrılara son vermek adına herhangi bir ilaçtan daha etkilidir. Çalışmalara göre, zencefil iltihaplı bileşiklerin oluşumunu engeller ve eklemlerde biriken sıvı iltihabı ve asitliği parçalayarak antioksidan etkisine sahiptir.

2. Zerdeçal

Doğal ağrı kesiciler arasında zencefilin kardeşi zerdeçal da sayılmaktadır. Bu kök baharat, iltihap önleyici ve kanser önleyici özelliklere sahiptir. Ayrıca dolaşımı iyileştirir ve kanın pıhtılaşmasını önler. Zerdeçalın aktif bileşeni olan kurkumin, vücutta iltihaplanmaya neden olan iki enzimin seviyesini düşürmekten sorumludur.

3. Kapsaisin

Acı biberden elde edilen bu topikal ilaç, P maddesi olarak bilinen kimyasalın beyne ağrı sinyalleri iletmesini durdurarak sinir, kas ve eklem ağrılarını azaltır. Jel veya krem ​​formunda mevcuttur, günde üç ila dört kez uygulanabilir. Acı biberde bulunan kapsaisin, biberi tüketen veya özütünü ağrıyan bölgeye süren kişilerin de ağrılarını hafifletir.

4. Kediotu Kökü

Doğanın sakinleştiricisi olarak tabir edilen kediotu kökü bitkisi uykusuzluk, gerginlik, sinirlilik, stres ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olur. Sinir hassasiyetini azaltarak ağrı hissini hafifletir. Doğal bir ağrı kesici ve vücut ağrıları için bir fincan kediotu çayı içilebilir.

5. Magnezyum

Magnezyum takviyeleri migren ağrılarını, kas spazmlarını ve fibromiyaljiyi azaltmaya yardımcı olabilir. Ağır alkol tüketimi magnezyum seviyelerini düşürür. Magnezyum içeriği en yüksek yiyecekler ayçiçeği çekirdeği ve kabak çekirdeği gibi şeylerdir.

6. Kedi Pençesi

Kedi pençesi, iltihaplanmayı önleyen bileşikler içerir. Vücuttaki ağrıları dindirmeye katkıda bulunur.

7. Ak Söğüt Kabuğu

Beyaz söğüt kabuğu bitkisi, aspirinin bir maddesidir. Doğal ak söğüt kabuğu tentür ve çay olarak kullanılabilir. İltihabı ve ateşi giderir, ateşe bağlı ağrıları dindirir.

8. Uçucu yağlar

Uçucu yağları her zaman elinizin altında bulundurun. Kasları gevşetmek ve zihni sakinleştirmek için papatya, lavanta veya adaçayını göğüs veya ağrıyan eklemlerinize sürün. Aromaterapi uygulamaları, genellikle ağrımızın kökü olan stresi azaltır.

Editör: Didem Bektaş