TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Cora, mesajında, her yeni başlangıç gibi 2022 yılında koronavirüs salgını sürecinin sona erdiği, dünyadaki siyasi, sosyal ve ekonomik belirsizliklerin meydana getirdiği risklerin ortadan kalktığı, her alanda iyileşmelerin artarak devam ettiği bir sene olmasını temenni etti.

AK Parti'nin 19 yılda her alanda büyük atılımlar ve reformlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Cora, AK Parti döneminde Türkiye'nin gücüne güç kattığını, büyüme hızında vites artırdığını belirtti.

Cora, pandemi sürecinin getirdiği olumsuzluklara rağmen millete destek olmaya, yeni eserleri ülkeye kazandırmaya devam ettiklerini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemizin huzuru, güvenliği ve geleceği için hayati önem taşıyan savunma sanayi alanında yüzde 20'lerden devraldığımız yerlilik ve millilik oranını yüzde 80'e ulaştırdık. Terörle mücadelede önemli işlere imza attık. Yerli ve milli TURKOVAC aşımızı kullanmaya başladık. Uzaya Türksat 5B uydusunu gönderdik. Karadeniz'deki toplam doğalgaz keşfi 540 milyar metreküpe yükseldi. Kendi yerli ve milli arabamız için çalışmaları hızlandırdık. İHA'mızı, SİHA'mızı, helikopterimizi yaptık. Ülkelerin ekonomik olarak küçüldüğü bir dönemde attığımız doğru adımlarla Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdü."

İhracatta rekorlar kırıldığına işaret eden Cora, "Statlar, hastaneler, yollar, köprüler, tüneller yaptık. Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla temelli bir büyüme sürecine sokarak, ekonomide de tarihi bir dönüşümü başlattık. Altyapısını geçtiğimiz 19 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin oluşturduğu bu ekonomik dönüşümü kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023 vizyonu çerçevesinde hedeflere emin adımlarla ilerlediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak, her alanda daha ileriye taşımak ve kalkındırmak için büyük ve güçlü Türkiye için var gücümüzle çalışacağız. 2022 yılında da hedeflerimize ulaşıp milletimizin refahı, ülkemizin selameti için ilk günkü aşkla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm insanlığın sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl geçirmesini temenni ediyorum."

Kaynak: aa