31 Mart Yerel Seçimleri için 17'si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkan adayını yarın Ankara'da yapacağı aday tanıtım töreni ile açıklayacak olan AK Parti'de isimler ortaya çıkmaya başladı. Alınan karara göre mevcut başkan Murat Zorluoğlu'nun yeniden aday göstermeyen AK Parti, Trabzon Büyükşehir Belediyesi için iki dönemdir Ortahisar Belediye Başkanlığı'nı yürüten Ahmet Metin Genç'te karar kıldı. Karar AK Parti Genel Merkez'i tarafından Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Genç'e iletildi.

ZORLUOĞLU'NU İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİ İSTEMİYORDU
2019 Yerel Seçimleri'nde Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ni yüzde 64,61 oy oranıyla kazanan Murat Zorluoğlu, Maraş Caddesi'nin trafiğe kapatılması, Ganita-Faroz Sahil Projesi ve Yeni Trabzon Terminal Binası gibi projelerle kendinden önceki döneme göre kıyaslandığında beğeni toplasa da Trabzon Büyükşehir Belediyesi için düzenlenen Sayıştay raporlarında ihalelerin şeffaf yapılmadığı, ihale verilen Fen Mühendislik şirketinin yaptığı işlerin kısa sürede bozulduğu gibi bulgular da yer almıştı. İl ve ilçe örgütleriyle gerilimleri olan ve parti içi gruplaşmalar nedeniyle hedef tahtasına oturtulan Zorluoğlu'nun yeniden aday gösterilmemesi sürpriz karşılanmadı.

AHMET METİN GENÇ KİMDİR?

Trabzon Kadıralak Yaylası Turizm Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı Trabzon Kadıralak Yaylası Turizm Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı

1972 yılında Maçka'nın Ormanüstü köyünde doğan Genç, ilkokulu Maçka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, liseyi Maçka İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1995 yılında Trabzon'da serbest avukatlık yapmaya başladı. 1997 yılında vatani görevini Tekirdağ Çorlu'da tamamladı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşunda, Trabzon Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği görevlerinde bulundu.

2002 yılında İl Yönetim Kurulu tarafından AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na seçildi. 2004 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlığına atandı. 2006 ve 2009 yıllarında yapılan AK Parti olağan il kongrelerinde il başkanlığına seçildi. 2007 genel seçimlerinde 7.sıra milletvekili adayı oldu.

2014 mahalli idareler seçimlerinde Ortahisar Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı seçildi. Genç, 2019 mahalli idareler seçimlerinde yeniden seçildiği Ortahisar Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Editör: Haber TS