IBM şirketinden akıllı telefon sahiplerini sevindiren haber! Cihazların şarj ömrü 4 güne çıkıyor!

Son yıllarda hızlı şarj teknolojilerine sahip yeni akıllı telefonlar satışa çıksa da bu da, uzun pil ömrü için tek başına yeterli olmuyor. Bu sebeple akıllı telefon üreticileri ve çip firmaları, ileride daha uzun batarya ve şarj ömrü vaat eden akıllı telefonlar geliştirmenin peşinde.

Dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi IBM, yeni plan ve projelerini açıkladı. Sürdürülebilir bir gelecek için geliştirme aşamasında oldukları yeni teknolojilerden bahsetti. IBM şu sıralar yeni bir çip teknolojisi geliştiriyor. Böylece, akıllı telefonların şarj edilme sıklığı azalacak. Telefonunuzun şarjı çok çabuk bitmeyecek ve siz de sürekli şarj sorunu yaşamayacaksınız. IBM bu konuda çalıştığı yeni 2 nm çip teknolojisini duyurdu.

ŞARJ ÖMRÜ 4 GÜNE ÇIKACAK

Şirket tarafından yapılan duyuruya göre, söz konusu yonga birimini kullanan akıllı telefonların pil ömrü 4 güne kadar uzayacak.

Günümüzde akıllı telefonlar kullanım sıklığına ve pil kapasitesine göre, günde en az bir kez şarj ediliyor. Üstelik yoğun telefon kullananlar için bu rakam günde üçe ve üzerine bile çıkabiliyor.

Çip üreticileri ise işlemcilere daha çok transistör sığdırarak, akıllı telefonların şarj ömürlerini gelecekte 1 haftaya kadar artırmayı planlıyor.

Editör: TE Bilişim