Ankara’nın Mamak ilçesinde ağaçlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Başak Mahallesi Hüseyingazi Türbe Yolu’nda başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alanda etkili olurken bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ekipler, alevlerin kontrol altına alınması için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
ALEVLER KISA SÜREDE GENİŞ ALANA YAYILDI
Yangın, Mamak ilçesine bağlı Başak Mahallesi Hüseyingazi Türbe Yolu’ndaki ağaçlık alanda çıktı.
Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan alevlerin kısa sürede geniş bir alana yayılması üzerine çevredekiler durumu ekiplere bildirdi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye ekipleri yönlendirildi.
Yangının bulunduğu bölgenin ormanlık alana ve yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle ekiplerin müdahalesi yoğun şekilde devam ediyor.

İKİ ARAZÖZ VE ÜÇ TANKERLE MÜDAHALE
Geniş bir bölgede etkisini gösteren yangını kontrol altına almak amacıyla ekipler çalışmalarını sürdürüyor.
Yangına iki arazöz ve üç tankerle müdahale edildiği belirtilirken, ekipler alevlerin daha fazla yayılmasını engellemek için sahada çalışmalarına devam ediyor.
Bölgedeki ağaçlık alanın zarar görmemesi ve alevlerin çevreye sıçramaması amacıyla müdahalenin aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

YANGININ NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR
Yangının hangi nedenle başladığı henüz belirlenemedi. Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından bölgede inceleme yapılması ve yangının çıkış nedeninin araştırılması bekleniyor.
Şu ana kadar yangında herhangi bir yaralanma veya can kaybına ilişkin bilgi paylaşılmadı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.




