Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara - Sivas hızlı tren hattının açılışında açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika haberi… AK Parti Trabzon milletvekili adayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, büyük gün olan 26 Nisan Çarşamba günü Ankara – Sivas hızlı tren hattı açılışında yer alıyor. Muhabirlere canlı yayında son dakika açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağını söyledi.

Ankara Sivas hızlı tren hattı ile iki şehir arasındaki 12 saatlik seyahat süresi 2 saate inecek. Ulaştırmada devrim niteliğini taşıyan yeni hızlı tren projesinin açılışı 26 Nisan Çarşamba gerçekleşecek. Projede demir yolu uzunluğu 13 bin 896 kilometre. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara Sivas hızlı tren projesine dair şu açıklamaları yaptı:

"Bunlar ülkemize değer katan gurur projeleri. Yüksek hızlı tren konforunu tüm Türkiye'ye yaymak adına çalışıyoruz. Bugünkü açılış ile 405 km daha eklemiş oluyoruz hızlı tren hattımıza. Tren hattı açılışında treni Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez hareket ettirecek." 

Ankara - Sivas hızlı tren hattında günlük 3 sefer düzenlenecek. Ankara-Sivas arası 2 saate, Ankara-Yozgat arası 1 saate inecek. Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye düşürüldü. Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'tan Ankara'ya 1 milyon 400 bin vatandaş hızlı tren konforundan yararlanacak. Proje kapsamında, Sivas'ta yerli ve milli buz önleme ve buz çözme tesisi yapıldı ve hızlı tren hattında ilk kez yerli raylar kullanıldı.

Editör: Didem Bektaş