Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz'da asgari ücrete ara zam var dedi. Milyonlarca çalışan asgari ücret zammı haberini araştırmaya başladı.

Asgari ücret zammı haberleri tüm ülkeyi yakından ilgilendiriyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan ve iş veren 2022 yılında iki kez zam haberi almıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adayların vaatleri son hızla devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zam için Temmuz'u işaret etti.

Bugün, o tarihte kimin Cumhurbaşkanı olacağı bilinmez ancak, Erdoğan'dan son bir müjde daha geldi. Son olarak geçtiğimiz Ocak ayında asgari ücret 8.500 TL olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında elektrik, doğalgaz sanayi aboneleri için de bir indirim müjdesi verdi. Ayrıca, Arife günü Karadeniz gazının Filyos'a getirildiğinde müjdeler vereceğini açıkladı. İlk TOGG'u Pazartesi teslim alacağını ve 42 bin güvenlik korucusunun emekli maaşına zam geleceğini de duyurdu.

Şu an için asgari ücret zammı oranı ve en düşükten en yükseğe kadar yeni maaşların ne kadar olacağı belli değil. Asgari ücrete ara zam meselesi seçimlerden sonra netlik kazanacaktır.

Editör: Didem Bektaş