Eskilerin dediği gibi; “Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.”

Trabzonspor yönetim kurulunun Alanya’daki tutumu tam da bu ifadeyi doğrular cinstendi.

İki sezon önceki malum Alanyaspor maçında yaşananlardan sonra Trabzonspor yönetim kurulunun tamamına yakını başkan Ahmet Ağaoğlu ile birlikte maçı stadın protokol tribününde değil, kendileri için ayrılan 25 kişilik bölümde izledi.

Yönetim farklı skora rağmen her hangi bir coşku gösterisi yapmadan galibiyet sevincini içinde yaşadı.

Maç sonunda stat önünde sohbet ettiğimiz Ahmet Ağaoğlu, sevinçliydi fakat herhangi bir coşku gösterisi yapmadan yine temkinli konuşarak mutlu bir şekilde İstanbul’a döndü.

Maça gelince; Ne yaptığını bilen, Alanyaspor’u kendi alanından çıkarmayarak maçı ilk yarıda kopartan bir Trabzonspor izledik. Bu yarıda galibiyet için ne yaptığını bilen, oyunu arkadan kurmak isteyen rakibine uyguladığı baskı ile sonuç üreten Trabzonspor, ilginçtir ikinci yarıda gelecek haftalarda gerek duyacağı takım savunmasının adeta antrenmanını yaptı.

Sakın ola ki Trabzonspor, Alanyaspor karşısında ikinci yarı skoru korumak için oynadı saplantısına kapılmayın. Böyle ifadeler kullananlara da itibar etmeyin. Çünkü Trabzonspor, ikinci yarıda oyuna giren Djaniny ve Kouassi ile kontratak oyunu denedi. Ayrıca oyunun 70’li dakikalarında Perez ile Visca yer değiştirerek Visca’nın aktif dinlenmesi sağlandı.

Tribünden gördüğümüz bu ve buna benzer formasyon değişiklikleri ikinci yarının tamamında geleceğe yönelik planlamaydı.

****

Yaklaşık 14 saat süren dönüş yolculuğumuzda aklıma takılan en önemli detay ise Trabzonspor taraftarlarının maça gösterdiği ilgi ve Alanyaspor taraftarının Trabzonspor’u alkışlamasıydı.

Eski oyuncuları Bakasetas ile Siopis’in tribünlere çağrılıp çiçek vermesi ise ayrı bir detaydı. Geçen yıllara baktığımızda hiç de benzerlik göstermeyen bu tutumun asıl nedeni bu maçta tribünlerde gerçek anlamda Alanyaspor taraftarının olmasıydı.

Neden sadece Alanyaspor taraftarı?

Türkiye Futbol Federasyonu’nun misafir takım taraftarı yasağı nedeni ile Anadolu illerinde oynanan maçlarda o ilin takımının Passolig kartını alan taraftarlar, rakip takım taraftarları ile iç içe maç izliyor.

İyi biliyorum ki Trabzonspor, şampiyonluk yarışında İstanbul’un malum takımları ile yarışsa, o takımın Antalya’da bulunan taraftarları ev sahibi takım kartı ile Alanyaspor’u destekleyecekti.

İşte geçmiş yıllarda yaşanan saha olaylarının tek nedeni de buydu.

Peki Trabzonspor taraftarı ne yapıyor?

TFF veya ev sahibi takım kartı çıkartıp ev sahibi takım taraftarı ile birlikte maç izliyor.

Antalya ve çevre illerin yanı sıra İstanbul ile Trabzon’dan gelen çok sayıda bordo-mavili taraftar da maçı tribünden izledi.

Hem de Alanyaspor taraftarı ile iç içe…

Ligin boyu kısaldıkça bu ilginin daha da artacağını düşünürsek iki takım taraftarı ateşle barut gibi yan yana oturacak…

Statların tam kapasite açıldığı, sosyal mesafenin hak getirdiği bu dönemde misafir takım tribününün açılmaması neyin nesi?

Ligin boyu kısaldı dedik.

Bundan sonra deplasman takım taraftarlarının maçlara ilgisi mutlaka artarak devam edecektir.

Alt sıralardaki takımlarla Avrupa’yı hedefleyen takımların durumu nedeniyle heyecanın had safhada olacağı döneme giriyoruz…

İstenmeyen olayların yaşanmaması için şimdiden uyaralım ki bu konu sadece TFF ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sorumluluğundayken çözüm bulunsun.

Konu İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın sorumluluk alanına sıçramadan misafir takım tribünlerini açarak ateşle barutu birbirinden ayırın.

Dip not: Hiçbir şampiyonluk insan canından daha değerli değildir.