Trabzonspor 'da teknik direktör Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçının adeta yıldızıydı. Ezeli rakibine isabetli şut dahi attırmadan istediğini alan deneyimli teknik adam, kulübün paylaştığı analiz videosuyla haftanın en çok konuşulan spor figürü haline gelmişti. Karagümrük deplasmanına da aynı hedefle çıkan Fırtına'da bu kez hesaplar tutmadı. Derbiye göre tek değişikliği savunmanın sağında Hüseyin'i oynatarak yapan Avcı, bu tercihiyle hayal kırıklığı yaşadı. Hüseyin kötü bir performans ortaya koyarken karşısındaki Borini gecenin yıldızıydı.

Visca da sakatlanınca...

Bartra'nın da atılmasıyla adeta dağılan Bordo-Mavililer'de teknik direktör Abdullah Avcı, erken hamleler yaptı. Gbamin ve Larssen'i devrede alıp savunma tandemini değiştiren başarılı hoca, Djaninny ve Hamsik'i de sahaya sürerek hücumda daha üretken olmaya çalıştı. Ancak Visca'nın sakatlanarak çıkmak zorunda kalması planları yine alt üst etti. Karagümrük'ün de 10 kişi kalmasıyla umutlanan Trabzonspor'da Avcı'nın hamleleri karşılığını vermeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

'Hayatımda yaşadığım en kötü maçlardan biri'

Maç boyunca kulübede oyuncularına çok sinirlenen Abdullah Avcı, 90 dakika bitiminde özeleştiri yaptı. Trabzonspor’un tecrübeli hocası “İlk 20 dakika planladığımız baskıları yaptık. Final paslarını atamadığımız durumlar oluştu. 4 gün önce doğru oyunla maçı kazandıktan sonra bugün tam tersi görüntü vardı. Oyun elimizin altında ama bir türlü doğru işleri yapamıyoruz. İkinci yarı rakip 10 kişi kaldı, süre uzun ama bir türlü o reaksiyonu veremedik. Pek alışık olmadığım bir süreç. Hayatımda yaşadığım en kötü maçlardan biriydi. Şık olmadı. Bize hiç yakışmadı. 4 gün önceki maçın ardından acaba rotasyon yapsak mı dedik. Çünkü ciddi efor sarf etmiştik. Kazanan takımı değiştirmeyelim dedik ama yapmamız gerekiyormuş. Tepkisiz kaldık, hiç hoşuma gitmedi. 10’a 10’dan sonra domine etmemiz lazım, hareketsiz duruyoruz! Bunu sorgulayacağız” dedi.

‘Özür diliyoruz’

Avcı şöyle devam etti: “Visca’nın köprücük kemiğinde kırık var. Operasyon geçirip geçirmeyeceği belli olacak. Bu işin içinde olan durumlar. Ancak biz biraz daha sık yaşamaya devam ediyoruz malesef! Karagümrük’ü tebrik ediyoruz. Geçen hafta Türkiye’nin gündemini değiştirdik. Yarışın içine tekrar gir, bugün bu kadar kolay teslim olamayız. Trabzonspor böyle kolay teslim olmaz, ben de olmam. 2022 senesinde birçok kupa ve başar yakalamış bir takım, yılbaşı kapanışını bu şekilde yapmaması gerekiyordu. Özür diliyoruz taraftarımızdan”

Değişiklikler çare olmadı

Abdullah Avcı, devreye 2-1 yenik girdikten sonra ikinci yarıya 2 değişiklikle başladı. Hüseyin’in yerine Larsen, Siopis’in yerine de Gbamin girdi. Tecrübeli hoca devamında Djaniny, Hamsik ve Yusuf Yazıcı’yı sahaya sürdü. Ancak bu değişikliklerin hiçbiri sonuç vermedi. Trabzonspor, Karagümrük 10 kişi kaldıktan sonra dahi etkisiz kaldı. Galatasaray bugün kazanırsa zirve ile puan farkı 9’a çıkacak.

Olimpiyat'ta bu kez yıkıldı

Trabzonspor, uğurlu gelen Olimpiyat Stadı’nda bu kez şoku yaşadı... Fırtına, Abdullah Avcı döneminde ilk kez bu statta yenildi. Daha önce çıktığı 5 maçın 5’ini de kazanan Trabzonspor’un, genel tabloya bakıldığında da Olimpiyat’ta müthiş bir istatistiği vardı.

Editör: Hasan Yılmaz