Kişniş ne işe yarar? Kişniş faydaları nelerdir? Kişniş otu çayı hangi dertlere deva? Cinsellik, bağışıklık ve sindirim için kişniş tüketmenin 7 faydası!

KİŞNİŞ FAYDALARI NELERDİR?

Kişniş; fosfor, kalsiyum, magnezyum, potasyum sodyum, A, B, C ve K vitaminleri bakımından zengin bir tohumdur. Kişniş otu faydaları da tohumunun sağladığı sağlık yararları kadar önemlidir. Aromatik yeşil yapraklı bu ot pek çok yemekte kullanılabilir ve kişniş çayı hazırlanabilir. Peki, kişniş faydaları arasında bunların da yer aldığını biliyor muydunuz? Cinsel isteği artıran, sindirimi düzenleyen ve bağışıklığı güçlendiren kişnişin 7 büyük faydası nedir?

İşte kişnişin 7 şaşırtıcı sağlık faydası!

1. Kan şekeri seviyelerini kontrol eder

Diyabet riski altındaysanız, diyetinize kişniş eklemek şeker seviyenizi kontrol altında tutabilir. Çeşitli araştırmalar, kişniş yapraklarının kandan şekeri çıkararak kandaki glikoz seviyelerini yönetmeye yardımcı olan aktive edilmiş enzimlerle dolu olduğunu doğrulamıştır. Böylece diyabeti kontrol altına alabilirsiniz.

2. Sindirimi kolaylaştırır

Kişniş yaprakları lif ve antioksidanlar açısından yoğundur. Bu, sindirimi artırır, metabolizmayı hızlandırır ve şişkinlik ve kabızlığı yönetmenize yardımcı olur. Kendinizi daha tok hissetmenizi sağlar ve aşırı yemeyi önler ve ayrıca bağırsaklarınızı sağlıklı tutar.

3. Stresi yönetir

Kişniş faydaları arasında stres savar olduğundan da bahsetmek gerekir. Kişniş yaprakları sindirimi kolaylaştırır ve vücuttaki fiziksel stresi azaltır. Bu yapraklar, sindirim sistemini temiz ve sağlıklı tutarak ruh halini iyileştirir ve oksidatif stresi azaltır.

4. Kalp sağlığını geliştirir

Kişniş aynı zamanda kalp dostudur! Diüretik olan kişniş, kan basıncını düşürür ve vücuttaki fazla tuzu atar. Ayrıca antioksidanlar ve lif açısından da zengindir, bu nedenle kalp hastalığı riskini azaltır ve kolesterol seviyelerini kontrol altında tutar.

5. Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kişniş, hücresel hasarla savaşan ve Bağışıklık Sisteminizi güçlendiren terpinen, kuersetin ve tokoferoller gibi antioksidanlar içerir. Araştırmalara göre bu antioksidanlar iltihaplanmayı azaltıyor, kanser önleyici ve nöroprotektif etkilere sahip.

6. Gözleriniz için faydalıdır

Kişniş, görüşünüzü sağlam tutan ve yaşa bağlı makula dejeneratif görme bozukluklarını geciktiren A Vitamini, C Vitamini, E Vitamini ve karotenoidler içerir.

7. Kemik sağlığını iyileştirir

Kişniş, kemik yoğunluğunu artırabilen ve sizi ağrıyan eklemlerden koruyabilen kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi hayati minerallere sahiptir. Bu nedenle, güçlü kemikler istiyorsanız, sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Kişniş nasıl tüketilir?

Kişniş faydaları arasında cinsel isteği ve performansı artırması da yer almaktadır. Peki kişniş nasıl tüketilir? Çorba, yemek ve salatalara kişniş otu yapraklarını ekleyebilirsiniz. Kişniş ile etleri marine edebilir, pilav yapabilir, turşu, sos, krep ve sos yapabilirsiniz. Kişniş tohumu çiğnenebilir ve içeceklere katılabilir, ayrıca çayı yapılabilir.