Saçları doğal yoldan hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzatan balık yağı nasıl kullanılır? İşte, balık yağı saça faydaları… Zengin bir omega 3 yağ asidi kaynağı olan balık yağı saç uzatma konusunda ciddi derecede popülerlik kazandı. Düzenli olarak uygulandığında saç derisini yatıştırır, tahrişi azaltır, saç büyümesini destekler ve kepekle savaşır. Peki, balık yağı saça faydaları nelerdir?

Balık Yağı Saça Nasıl Fayda Sağlar?

1. Saç Uzamasını Teşvik Eder

Uskumru, besin açısından zengin yağlı bir balıktır. Farelerde yapılan bir çalışmada, uskumrudan elde edilen fermente balık yağının dermal papilla hücrelerinin çoğalmasını arttırdığı ve böylece saç büyümesini uyardığı görülmüştür.

2. Saç Derisi Sağlığını İyileştirir

Balık yağı antibakteriyel özelliklere sahiptir. Yağ, saç derisini temiz tutmaya ve saç ve saç derisi sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Cildin yaşlanmaya ve dermatite karşı korunmasına yardımcı olur. Ayrıca yara iyileşmesini de destekleyebilir.

3. Saç Dökülmesini Azaltır

Omega-3 saç dökülmesini önler, saç gücü ve hacmini artırır. Saç sağlığını iyileştiren iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Bu da ‘balık yağı saç uzatır mı?’ sorusunun en sağlıklı yanıtıdır.

Saç Uzatmak İçin Balık Yağını Nasıl Kullanırsınız?

1. Diyetinize balığı dahil edin

2. Balık yağı takviyesi kullanın

3. Balık yağı ile saç maskesi yapın.

Günlük 250 ila 500 mg omega-3 veya balık yağı kullanımı uygundur.

Editör: Didem Bektaş