Maça rotasyon yaparak Sosa, Nwakaeme ve Parreira'yı dinlendirerek çıkan Trabzonspor maça kontrollü başladı. Basel karşısında topa daha az sahip olan Trabzonspor kornerde Hüseyin'in Vidmer'i iyi marke edememesi neticesinde basit bir gol yedi. Oyunun devamında kazanılan serbest atışta Abdülkadir mükemmel bir serbest atış kullanarak skoru dengeye getirdi. Kalan dakikalarda daha da toparlanan Trabzonspor ilk yarıda rakibe de fazla pozisyon vermedi.

İkinci yarıda Advidaj'ın yerine giren Nwakaeme hamlesi Trabzonspor'u hareketlendirdi. İkinci yarıya daha etkili ve önde başlayan Trabzonspor Nwakaeme ile net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk 15 dakikada ilk yarının aksine önde oynayan Trabzonspor ikinci yarıyla birlikte topa da oyuna da hakim olan taraftı. Oyunun devamında Sosa'yı oyuna alarak galibiyet için ikinci kozunu oynayan Trabzonspor orta alanda Doğan ve Mikel'in de etkili oyunuyla oyunu iyice rakip alana yıktı. Basel her aldığı topu hızlı şekilde ileri taşıması ve direk golü düşünerek çok adamla yüklendiği bir anda Trabzonspor dakikalar 78'i gösterdiğinde  kazanılan topta gelişen etkili atakda Nwakaeme'nin mükemmel pasında Sosa Trabzonspor'u öne geçiren golü atıyordu.

Trabzonspor daha fazla boş alan bulabileceği ve farkı arttıracağı pozisyonlar bulması gerekirken Hüseyin'in ikinci hatasında Basel beraberlik golünü atıyordu. Kalan dakikalarda golü atacak eforu gösteremeyen Trabzonspor Sivasspor maçındaki gibi bütün riskleri alsaydı Basel golü de bulabilirdi.

Trabzonspor özellikle ikinci yarıda etkili oynadığı ve öne de geçtiği maçta galibiyeti kaçıran taraf oldu. Maçta kaybedilen 2 puan üzücü de olsa Mikel'in artan formu ile Trabzonspor'un rotasyon yaparak as oyuncularını dinlendirmesine rağmen ortaya konulan futbol gelecek adına umut verdi.