Yanarım yanarımda, asıl şimdi Alexander Shorlöt’ün Abdullah Avcı’nın elinde olmamasına yanarım..

Düşünüyorum da, hocanın bu oyun yapısında ve devamında Shorlöt’lü bir ileri ucun neler yapabileceğini tezahür bile edemiyorum..

Berat’ın başlattığı olgun atakların, Bakasetas’ın muhteşem oyun görüşüyle birleşip, Djaniny – Ekuban ve Nwakaeme’nin bindirmeleriyle Shorlöt’ün bitiriciliğinde bileği bükülemeyen bir Trabzonspor...

Gerçekten de Shorlöt’ün Trabzonspor’da ki misyonu bu sezonda sürseydi Abdullah hoca  içinde harika  bir seçenek şansı olacak, eli daha güçlü olacaktı hiç kuşku yok ki..

Hoş, hoca kendisine ait olmayan ve sezon başı bu takım asla ilk dördü zorlayamaz diye düşünülen böyle bir kadroyu aldı ve bambaşka bir takım haline getirdi..

Öyle ki, şu an zirvenin dört bacağından biri oldu Trabzonspor..

Birbirinden ayrı düşünen, kimin ne yaptığının belli olmadığı bir kadrodan bugün belki de ligin en istikrarlı ‘ ilk on birini ‘ oluşturan hocayı ve ekibini gönülden tebrik ediyorum..

Allah bozmasın(!)..

Derken, Trabzonspor’un başına hele ki belli bir istim üstündeyken hep ‘ Neden  Şampiyon ‘ olmayalım ki düşüncesinden geldi ne geldiyse(!)

Elbet ki Şampiyonluk öncelikli hedeflerden biridir..

Lakin, yıllardır bu beklentiyi hesapsız ve plansız bir şekilde camia içinde telaffuz edince sonu hüsranla biten  çokça sezonlar yaşandığını hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum..

Şu an Abdullah Avcı’nın soğukkanlı ve itidalli duruşu Trabzonspor için en faydalı kazançtır..

Bugün, ligin zorlu ve bir o kadar renkli ekiplerinden Gaziantepspor karşında alınan galibiyet, işte başından beri izahına gayret ettiğim düşüncenin mahsulüdür..

Bakasetas ile oyun kadar sonuca daha odaklı bir sistem şekliyle adeta yenilmez bir armadaya dönüşen Trabzonspor’ un futbol yürüyüşü bu sezon sevenlerini nereye sürükler bilinmez, fakat çok güzel şeylerin olacağını hissettiren bir takım birlikteliğiyle,  insana çoktandır  unutmaya yüz tuttuğu hayallerini  hatırlatması  öyle elzem ve kıymetli ki, işte o zaman Şampiyonluk ipine sarılmak daha anlam katıyor hayallerinize..

Bugün, Flavio’nun asistinde Bakasetas ile üç puanın sahibi olan Trabzonspor takım halinde  yoluna emin adımlarla devam ediyor..

Bir atıp bin düşünen ve düşündüren Abdullah hoca, oyunun ruhundan ziyade pratikte kazandığınız puan ya da puanların sizi bir yere taşıyacağı ilkesinden hareketle yoluna emin adımlarla devam ediyor..

Hoca haklı; eğer başarı size gelmiyorsa,  siz başarıyı kendinize getireceksiniz..

Sanırım hoca bu sezon kısa yoldan bu felsefi düşünceyi  Trabzonspor’a formatladı ve tuttu da üstelik bu düşünce..

O yüzden diyoruz ya, futbol sadece futbol değildir..

Trabzonspor’un bulunduğu konjonktüre birazda bu paradigmadan bakmak gerek..

Hasan Akbaş

Haberts.com