Öncelikle, bu zorlu sezonda mücadele eden  ‘ Süper Lig ‘ başta olmak üzere, tüm liglerde bu zorlu süreci tamamlayan tüm takımlarımıza geçmiş olsun diyorum..

Şampiyon olanları, başta Beşiktaş olmak üzere tebrik eder, ligden düşen takımlarımıza da bundan sonraki mücadelelerinde başarılar dilerim..

Rakibinin durumuna bakmadan topunu oynayan, hiç bir şaibeye yer vermeyen Trabzonspor’un galibiyetini tebrik eder, baba Cavcav’ın yadigarı Genclerbirliği’ne de yeni liginde başarılar temenni ederim.

Umarım ki, evlat Cavcav, baba  Cavcav’ın mirasını tüketmek için sanırım babasının binbir emekle yaşattığı kulübünü dahada alt liglere düşürmesin(!)..

Ben asıl Ankaragücü kalmalıydı bu ligde diyordum, taraftarı olmayan, tarihi olmayan kulüplerin bu ligi hak etmediklerini gördükçe..

Umarım geri gelirler..

Nihayet bitti..

Pandeminin gölgesinde tarihi bir sezonun yaşandığı bu çetin yarış nihayet sonlandı..

İnşaAllah seneye, her şeyin normalleşip, seyircisiyle – medyasıyla bir bütün olup, gerçek anlamda bir sezona merhaba diyebilmek nasip olur...

Trabzonspor içinde her şeyin dünden, bugünden daha güzel olacağı yarınları kucaklaması en büyük dilek ve temennimiz olacaktır, yine her zaman olduğu gibi..

Elbet, taraftarının yine bir yanı kırık, hayallerine kavuşabilmeyi  bir sezon daha ertelemesi “ Bordo – Mavi “ taraftarları üzmüş olsa da, hayat bir şekilde devam ediyor..

Sezon başı yapılan hataların, bu yeni sezonda yaşanmayacağını umarak, tüm camiaya “ lig dördüncülüğünün “ hayırlara vesile olmasını dilerim..

Öyle yada böyle, ligi yine de iyi bir yerde bitirdiğine ‘kani ‘olduğumuz Trabzonspor’un, artık ola ki başarısızlık ve hayal kırıklığına dair sığınacak bir bahanesi kalmamıştır..

Bunu neden diyorum; anlatacağım..

Lakin, Beşiktaş’ın şampiyon olmasına ilintili olarak şu soruyu sormak ve hep beraber cevabı üzerinde düşünmemizi rica ediyorum(!)..

Soru: Trabzonspor dahil ( bana göre ) şampiyonluk mücadelesi veren ekipler içinde kadro zafiyeti en belirgin takım hiç kuşku yok ki Beşiktaş’tı..

Öyle ki, sezon başı neredeyse transfer yapamıyorlar, yapsalar dahi son anda yaptıkları transferlerin belgelerini de federasyona ‘motor kuryelerle ‘yetiştirip, lisan işlerini onaylattırıyorlardı..

Şunu diyorum; Sergen Yalçın ve öğrencileri diğer şampiyon adayı rakiplerine her şeyin para, güç ve nüfuz olmadığını kanıtlar nitelikte, sahaya hangi kadro çıktıysa oyununu oynadı ve bu dar kadro yapısıyla mutlu sona ulaştı..

Ali Rıza Sergen Yalçın’ın bu başarısı aynı zamanda diğer meslektaşlarına da her anlamda bir örnek teşkil edecektir hiç kuşku yok ki..

Oysa, üzülmemek elde değil..

Geçen yıl biraz kendi hataları, çokça da türlü masa başı oyunlarıyla şampiyonluğu iç edilen, taraftarı dahi olmayan bir proje takımına peşkeş çekilen Trabzonspor’un olası şampiyonluğunun elden uçması, sırf bu motivasyon kaynağıyla  asıl bu sezon şampiyonluk ipini göğüslemesi  Trabzonspor’ a yakışacak  hedef olacaktı, olmalıydı..

Olmadı-olamadı..

Belki yönetim ve başkan bizden çok istediler..

Bilemeyiz..

Lakin Trabzonspor için yine figüranlıktan öte gitmeyen bir şampiyonluk mücadelesi daha koca bir hayal kırıklıklarıyla sonlanmış oldu..

Onu diyorum ya, Fenerbahçe parasına, Galatasaray Terimli egosuna, Trabzonspor ise ( maalesef böyle ) sayın Ahmet Ağaoğlunun her şeyi ben bilirim inatçılığına güvenince Beşiktaş’ ta bu ikramı haliyle kabul edip, mutlu sona ulaşmış oldu..

Demek ki  neymiş; parayla, egoyla, her şeyi bir ben bilirim inatçılığıyla başarı elde edilemiyormuş..

Bunlar dışında hep beraber düşünüp, asla bahanelere sığınmadan sadece hedefine odaklanıp oyunu oynayacaksın..

Umarız ki gerekli dersler alınır ve Trabzonspor’un yolu beklenen o kutlu mutlu sona ulaşır..

#düşkünlüğüm futbola değil; Trabzonspor’a..

Hasan Akbaş

Haberts.com

  • 16 / 05 / 2021