Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın ev sahipliğinde düzenlenen Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası’nda 63,5 kg finalinde son Olimpiyat şampiyonu Kübalı boksör Andy Cruz Gomez’e mağlup olan ve gümüş madalya kazanarak çok önemli bir başarıya imza atan boksör Kerem Özmen, Trabzon'a  döndü.

14 yıl sonra Türkiye adına ilk kez final oynamış milli boksörü Trabzon Havalimanı'nda Gençlik Spor İlçe Müdürüğü yetkilileri, hocası Yalçın Aydın, ailei ve okul arkadaşları Türk Bayrakları ile karşıladı.

HaberTS'ye açıklamalarda bulunan Kerem Özmen, “Burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır hayalini kurduğum kürsüye çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. 20 yıldır Türk boks milli takımından kimse finale çıkamamıştı. Bu bana nasip oldu. Tarihi bir an yaşıyoruz. İnşallah ülkeme ve şehrime olimpiyat madalyası getirerek bir ilke tanık olmak istiyorum. Beni yetiştiren, bugünlere gelmeme vesile olan Yalçın Aydın antrenörüme sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Uzun zamandır hayal kuruyorduk. 15 gün kısa bir kamp yaptık. Kimse beklemiyordu bu madalyanın geleceğini ama biz inandık ve başardık. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e çok teşekkür ediyorum. Ortahisar Boks Kulübü Başkanı Selçuk Aydın abime de çok teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’me ve Trabzon’a daha nice başarılar kazandıracağım. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Buradan Selçuk Çebi başkanıma ayrıca teşekkür ediyorum. “ Şeklinde konuştu.

Kerem Özmen’in antrenörü Yalçın Aydın,”Öncelikle buraya gelen herkese çok teşekkür ediyoruz. Sporcumuzun mutluluğunu paylaşmakta gelip bizlere destek oldular. Hepsinin ayaklarına sağlık. Kerem zaten kalitesini ispatlamış sporcuydu. Ancak bu madalya kolay kazanılmadı. Uzun yıllar çalışma neticesinde kazanıldı. Kendisine biz çok inanıyorduk. Ancak inanmayan insanlar vardı. Madalyayı alarak onları da mahcup etmiştir. Hedefimiz 2024’te ki olimpiyatlarda altın madalya kazanıp bir ilki başarmak. Kerem’de bunu başaracak güce sahip. İnşallah o yönde çalışmalarımızı sürdürüp madalyayı ülkemize ve şehrimize kazandıracağız.” Dedi.


Karşılama seremonisinin ardından Dünya ikincisi boksör Kerem Özmen ile alanda bulunanlar fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilişim