Cevizin faydaları bir yana, ceviz külünün cilde faydaları inanılmaz etkiler doğuruyor. İşte, ceviz kabuğu tozunun cilde 6 büyük faydası!

Ceviz, gün boyunca sizi tok ve enerji dolu tutmanıza yardımcı olacak lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. Toz haline getirilip cildinize uygulandığında, bu etkileyici süper yiyeceğin daha da fazla faydası vardır. Aslında ceviz kabuğu tozunun cilde sağladığı faydalar, daha genç ve daha dinlenmiş görünmenizi sağlayabilir.

Ceviz kabuklarını yakıp kül haline getirebilir veya kabukları iyice dövüp toz haline getirebilirsiniz. Ceviz kabuğundaki vitaminler bakın cildinize nasıl iyi geliyor...

Ceviz Kabuğu Tozunun Cilde Faydaları

1. Ölü Deriyi ve Fazla Yağları Giderir

Ceviz kabuğu tozunun cilde faydalarından biri de yeni cilt hücrelerinin ortaya çıkmasına neden olan ölü deriyi atmasıdır. Ölü cilt hücreleri her zaman kendi başlarına ayrılmadıkları için, bu, ceviz kabuğu tozunun pul pul dökülmelerden veya kuruluktan kaçınmanıza yardımcı olabileceği anlamına gelir. Ayrıca yüzünüzdeki fazla yağları temizleyebilir, bu da gözeneklerin, yağlı cildin ve lekelerin daha az tıkanması anlamına gelir.

2. Akne ve Kırmızı Lekeleri Azaltır

Ceviz kabuğu tozu gözeneklerin açılmasına yardımcı olabileceğinden, başlangıçta herhangi bir sivilceye yakalanma olasılığınız daha düşüktür. Ceviz kabuğu tozu veya külü, siyah noktaların ve kırmızı noktaların kaybolmasına yardımcı olabilir. Gözeneklerinizi küçülterek ve cilt tonunuzu eşitleyerek, çukur ve izleri görünmez hale getirir.

3. Hafif ve Orta Dereceli Cilt Sorunlarını Tedavi Eder

Her zaman bir doktora danışmanız gerekse de, ceviz kabuğu tozunun en ilginç cilt faydalarından biri, belirli cilt koşullarına karşı koyma yeteneğidir. Hafif mantar enfeksiyonlarından güneş hasarına kadar, ceviz kabuğu tozunun çeşitli onarıcı özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir. Böylece, ceviz kabuğu tozu sadece cildinizin daha iyi görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda hasarı siler ve daha sağlıklı hale getirir!

4. Yüz ve Vücut İçin Peeling İşlevi Görür

Ceviz kabuğu tozunun cilde faydaları sadece yüze değil, vücudunuzun geri kalanına da uzanır.

5. Ek Malzemelerle Kullanıldığında Etkisi Artar

Çoğu zaman ceviz kabuğu tozu, cildinizi eskisinden daha yumuşak ve parlak bırakmak için çeşitli vitaminler, mineraller ve kimyasal bileşiklerle karıştırılır. Diğer bileşenler arasında, her ikisi de nemlendirici görevi gören skualen ve hyaluronik asit; yumuşaklığı ve parlaklığı artıracaktır.

6. Çevre Dostudur

Tamamen doğal bir cilt bakım malzemesi olduğu gibi kimyasal içermediğinden çevre dostudur da. Ve doğru uygulandığı sürece ceviz kabuğu tozunun kullanımı güvenli ve etkilidir.

Editör: Didem Bektaş