Çinkonun bağışıklığı koruması dışında pek çok yararı daha var. Çinko, insan vücudundaki çeşitli fizyolojik süreçler için çok önemli olan temel bir mineraldir.

Çinko;

  • Kümes hayvanları
  • Deniz ürünleri
  • Et
  • Kepekli tahıllar
  • Fasulye
  • Kuruyemişlerde bolca bulunur.

Çinko eksikliği, zayıflamış bir bağışıklık sistemine, büyüme ve gelişme sorunlarına, akne gibi cilt bozukluklarına ve yaraları iyileştirmede zorluğa, ayrıca iştahsızlık ve saç dökülmesine yol açabilir.

Çinkonun faydaları bu kadar belirginken, kadın sağlığında nasıl rol oynadığı da büyük bir merak konusu olmuştur. İşte, çinkonun kadınlara faydaları!

ÇİNKONUN KADIN SAĞLIĞI İÇİN 12 FAYDASI

Bağışıklığı destekler

Çinko, güçlü bir bağışıklık sistemi için gereklidir - bağışıklık hücrelerinin gelişmesine ve işlevine yardımcı olur. Hastalıkları önler.

İltihabı azaltmaya yardımcı olur

Kronik iltihap; kalp hastalığı, tip 2 diyabet, obezite ve bazı kanser türlerinde riski artırır. Çinkonun iltihap önleme ve giderme özelliği vardır.

Kemik gücünü artırır

Kemikleri güçlendirip korumak ve osteoporoz gibi durumları önlemek için çinko tüketilmelidir.

Üreme sağlığı için önemlidir

Çinko, hormon düzenlemesine katkıda bulunur ve normal yumurtalık fonksiyonunu destekler. Sperm üretimi ve sağlıklı testosteron seviyelerini korumak için de gereklidir.

Koku ve tat almanıza yardımcı olur

Bu mineral, tatları ve aromaları nasıl algıladığımıza katkıda bulunan tat alma tomurcuklarının ve koku alma reseptörlerinin bütünlüğünü korumaya yardımcı olur.

Beyniniz için harikadır

Çinko genç, yaşlı beyin ve hafıza sağlığını korur. Çinkonun faydalarından biri de zihni korumasıdır.

Yaraları iyileştirir

Çinkonun kadınlara faydaları arasında anti mikrobiyal özellikleri de bulunur. Kesik, sıyrık gibi yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.

Cildiniz için iyidir

Çinko'nun antioksidan özellikleri, hücrelerin serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korunmasına yardımcı olur ve oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur. Sivilce gibi istenmeyen cilt sorunlarını önler ve tedavi edebilir.

Görmeyi geliştirir

Çinko, yaşa bağlı makula dejenerasyonunun ilerlemesini yavaşlatabilecek vitamin ve mineralleri sağlar. Genel göz sağlığında etkilidir. Gözleri zararlı güneş ışınlarından korur.

Kalp sağlığında rol oynar

Sağlıklı kan damarlarının korunmasına yardımcı olur ve kan basıncını düzenler. Büyüme ve gelişme için çok önemlidir.

Büyüme ve gelişme için çok önemlidir

Kemik gelişimi, olgunlaşması ve genel olarak sağlıklı büyümek için DNA sentezini, hücre bölünmesini ve protein üretimini destekler.

Kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur

Çinko, kan şekeri düzenlemesine yardımcı olan bir hormon olan insülinin sentezi, depolanması ve salınmasında rol oynar. Çinkonun kadınlara faydaları 12 büyük sağlık katkısı ile bunlardı. Peki, günlük ne kadar çinko alınmalı?

Yetişkin kadınların çoğu, ideal sağlığı desteklemek için günde önerilen 8 mg çinkoya ihtiyaç duyar, ancak hamilelik veya belirli sağlık koşulları bu gereksinimi etkileyebilir. Bu nedenle ideal alımınız hakkında her zaman doktorunuzla konuşun. Çinko seviyenizin düşük olabileceğinden şüpheleniyorsanız, doktorunuzla konuşun - kan testi isteyebilir veya takviye almanızı önerebilirler.