Çörek otu yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? İşte, Çörek otu yağı saça ve cilde faydaları ve kullanım şekli!

Çörek otu yağı eklem ağrıları, zayıflama, cilt ve saç bakımında oldukça etkili popüler bir doğal yağdır. Çörek otu yağı zayıflama, öksürük, ağrılar ve cilt ve saç sorunlarında etkilidir. Omega yağ asitleri ve kolesterol düşürücü bitkisel bileşikler içeren bu yağ, pek çok rahatsızlığı tedavi edebilir. Alerji, iltihap kesen ve bağışıklık dostu antioksidanlarla doludur.

Günümüzde çörek otu yağı, sağlıklı gıda mağazalarında, marketlerde ve internette sıvı yağ, jel kapsüller ve kenevir yağı gibi diğer özlerle karışım halinde satılmaktadır. Çeşitli faydalarından yararlanmak için yağı salatalarda ve yemeklerde kullanabilir ya da cilde ve saça uygulayabilirsiniz. İşte, çörek otu yağı faydaları!

Çörek otu yağının 6 faydası.

Çörek otu yağı saça faydaları arasında saç parlaklığını artırdığı ve saçları güçlendirip uzamasını sağladığı biliniyor. Çörek otu yağı cilde faydaları da oldukça popülerdir. Peki sağlık için ne işe yarar?

1. Sindirim sağlığını destekler

Hazımsızlık, şişkinlik, ishal ve iştahsızlık için eski çağlardan beri kullanılır. Mide ülserini önler.

2. Vücudun ana düzenleyici sistemini destekler

Fitokanabinoidler, çörek otu tohumu yağı, kenevir, şerbetçiotu, biberiye ve daha fazlasında bulunan faydalı bitki bileşikleridir. Çörek otu yağındaki bileşikler, periferik sinir sistemi, bağışıklık sistemi, bağırsak, karaciğer, deri ve kemikleri korur.

3. Cilt ve saç sağlığını destekler

Efsaneye göre Kleopatra'nın parlak cildinin sırrı aslında çörek otu yağıymış! İltihap giderici olduğundan akne tedavisinde etkilidir. Cilt lekelerini ve yara izlerini azaltır. Saç derisindeki kepeği ve iltihabı giderir.

4. Kilo kontrolüne yardımcıdır

Diyet ve egzersiz yapanlar çörek otu yağını daha sık tüketmeye başladığında bel çevresindeki yağ oranında azalma görmektedir.

5. Mevsimsel alerjilerle savaşır.

Çörek otu yağı faydaları, mevsimsel alerji semptomlarının yönetilmesine yardımcı olabilir. Alerjik rinit, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma nöbetlerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

6. Ağrıyan eklemleri yatıştırır.

Çörek otu yağı, ağrılı eklemleri yatıştırmaya yardımcı olabilir. Kapsül kullanımı ile eklem şişliği ve sertliği giderilebilir. Kas ve eklemlerdeki iltihabı keserek buradaki ağrıları hafifletir.

Editör: Didem Bektaş