Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücret ile ilgili çalışmalarını dün tamamladı. Milyonlarca çalışanın bugün heyecan içinde beklediği asgari ücret rakamı belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücreti açıkladı. 2022 Temmuz ayı ara zammı ile yeni asgari ücret net 5.500 TL oldu. Yeni asgari ücret Temmuz ayı itibariyle geçerli olacak. 

YENİ ASGARİ ÜCRETİ 5.500 TL OLDU

2022 Temmuz ayı ara zammı ile yeni asgari ücret net 5.500 TL oldu. Yeni asgari ücret Temmuz ayı itibariyle geçerli olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, %30'luk zam yapıldığını açıklayarak, ''Yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Asgari ücrete temmuz ayından geçerli olmak üzere %30 oranında artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret 5 bin 500 tl olacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi programını uygulamaktadır. Önce salgın sonra savaşın bozduğu küresel ekonomik nedenlerle karşı karşıya geldik. En olumsuz sonuçları kurdaki ve enflasyondaki yükseliş olarak yaşadık. Enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Ülkemizde enflasyon rakamları farklı tezahür etmektedir. Dünyadaki her gelişmeyi yakından takip ederken önceliğimizi kendi vatandaşlarımızın çözümüne verdik. 4 yıldır uyguladığımız ekonomik programdaki önceliğimiz insanlarımızın umutlarının korunması olmuştur

ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİN

Asgari Ücret komisyonunu yeniden davet ettim, çalışmalar yapıldı. Çalışanlarımızı asgari ücrete karşı koruyacağız. Bugüne kadar koruduğumuz gibi koruyacak bir neticeye ulaştırdık, size arz ettik.

TİSK BAŞKANI'NDAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ilk sözü alarak, "Bugün çok kıymetli bir kararın paylaşımı için bir aradayız. TİSK olarak ülkemiz için faydalı her kararın arkasında olduk. Aralık sonunda çok güzel bir rakam belirlendi. Bu rakam 2022 yılı ücreti olarak ilan edildi ancak gelinen konjonktürde yıl sonunu beklemeden güncelleme yapalım diye toplandık. Bütün imkanlarımızı zorlayarak herkesi gözeten bir dengeyi bulmaya hayret ettik. Asgari ücret bir başlangıç ücretidir, esas hedef ortalama ücreti artırmak olmalıdır." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'da gerçekleşen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesi sonrası aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de bulunduğu medya mensuplarıyla soru-cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Asgari ücretle ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı

ASGARİ ÜCRET YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret, başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

Düzenlemeyi içeren, Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete'de yayımlanacak ve komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

Önceki düzenleme, komisyonca belirlenen ücretlerin Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi izleyen ayın ilk gününden itibaren yürürlüğe girmesini öngörüyordu.

Yapılan değişiklikle, çalışanların yeni asgari ücret düzenlemesinden komisyonun belirlediği tarihten itibaren ya da Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte yararlanması sağlandı.

Editör: TE Bilişim