Adalet Bakanlığı’nda 1.5 Saatlik Görüşme

“Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında temaslarını sürdüren DEM Parti İmralı Heyeti, Yılmaz Tunç’u Adalet Bakanlığı binasında ziyaret etti. Görüşmenin yaklaşık 1.5 saat sürdüğü öğrenildi.

Heyette Kimler Yer Aldı

Görüşmeye, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve avukat Özgür Faik Erol katıldı.

“Hukuksal Zemin Güçlendirilmeli”

Görüşme sonrası konuşan Mithat Sancar, kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını belirterek, “Hukuksal zeminin barış için güçlü hale getirilmesi konusunu ele aldık. Adalet ve hukuk alanındaki sorunlar üzerine fikir alışverişinde bulunduk” dedi. Sancar, Adalet Bakanlığı’nın bu konuda kapsamlı hazırlıklar yaptığını öğrendiklerini de ifade etti.

İnfaz Düzenlemeleri Gündeme Geldi

Sancar, görüşmede infazda eşitlik ve adalet konularının da ele alındığını belirterek, sürece ilişkin önerilerini Bakan Tunç’a ilettiklerini söyledi.

Sarıkamış Şehitleri İçin Eksi 10 Derecede Saygı Nöbeti
Sarıkamış Şehitleri İçin Eksi 10 Derecede Saygı Nöbeti
İçeriği Görüntüle

Cezaevlerindeki Hak İhlalleri Konuşuldu

Pervin Buldan ise görüşmenin verimli geçtiğini vurgulayarak, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri, yaşlı ve hasta tutuklular ile infazı yakılan tutukluların da gündeme geldiğini açıkladı.

Ziyaretler Devam Edecek

DEM Parti İmralı Heyeti’nin, bugün Numan Kurtulmuş ile TBMM’de bir görüşme daha yapacağı bildirildi.