Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki deprem 10 ili vurdu. Afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları sürerken deprem ölü ve yaralı sayısı 29 bini geçti.

Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da büyük hasara neden olan depremle ilgili devlet çalışmalarına son sürat devam ederken bölgeye akın eden Trabzonlular da yardım için birbrileriyle yarışıyor. Bazıları yemek dağıtımı, bazıları da enkaz kaldırma işlemleri yaparken Trabzonlu 4 iş insanı çadır kent kurmak için kolları sıvadı. 

Trabzonlu iş insanları Ali Haydar Baş, Emre Koç, Dursun Ali Sakarya ve Oğuz Şişman Hatay merkezde 300 ailenin kalabileceği bir çadır kent kurma çalışmalarına başladı.

Bir kaç güne depremzedelerin kullanımına sunulacak. Çadırların içleri bir ailenin ihtilacına göre döşenecek ve burada kalanların ihtiyaçlarıda kaldıkları süre boyunca temin edilecek. 

Konuyla ilgili hareket halinde olan Trabzonlu iş adamları ilk etapta zemin düzeltme işlemini gerçekleştirdi ardından keresteler, brandalar, keçeler tırlarla getirildi. Söz konusu çadırkentleri bitirmek için çok sayıda çalışan bölgeye sevk edildi.

Öte yandan bölgeye yardımların devam ettiği bildirildi.