Sebebi ne olursa olsun diş ağrıları çoğu zaman hayatımızı fazlasıyla zorlaştırır. Peki, diş ağrısına iyi gelen doğal reçeteleri biliyor musunuz? İşte diş ağrısına doğal çözüm önerileri…

Diş ağrısının neredeyse her zaman, bir boşluk veya kırık bir diş gibi belirli, altta yatan belirli bir nedeni vardır. Bu nedenle diş ağrısı hissettiğinizde diş hekiminize görünmeniz önemlidir. Ancak, randevunuzu beklerken, değerlendirilmesi yapılana kadar ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilecek, hazırlaması kolay bazı ev ilaçlarını deneyebilirsiniz. Peki, diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısıyla savaştığı kanıtlanmış en iyi doğal reçetelerden bazıları şunlardır:

1. Karanfil

Karanfil belki de diş ağrıları için en çok kullanılan doğal tedavidir. Birkaç yıl önce bilim adamları, karanfil yağının diş ağrısını çok hızlı bir şekilde hafifletebilen mükemmel bakteriyel ve analjezik özelliklere sahip olduğunu doğruladılar. Karanfil yağı, özellikle bulunması kolay ve satın alınması ucuz olduğu için diş ağrısını gidermek için mükemmel bir ev ilacıdır. Bu ilacı kullanmak için bir karanfili ezip etkilenen dişin üzerine koyabilirsiniz.

Ayrıca karanfil yağı satın alabilir ve bir parça pamuğa bir damla damlatıp doğrudan dişin üzerine koyabilirsiniz. Uçucu yağ uzun süre kullanıldığında diş etlerinde yanmaya neden olabileceğinden, iki dakikadan fazla aralıksız bırakmamak önemlidir.

Karanfil yağı, uçucu yağ kullanmaktan daha güvenli olan bir iksir olarak da kullanılabilir. Yarım bardak ılık suya üç ila dört damla yağ koyun ve ağzınızı çalkalayın. Ancak bu yöntem saf yağ kadar etkili olmayabilir.

2. Sarımsak

Sarımsak, diş ağrısını gidermek için harika bir seçenektir. Hoş olmayan yoğun bir tada sahip olmasına rağmen, diş ağrısı tedavisi için faydalı olan çeşitli özellikler içerir. Bölünmüş bir diş sarımsağı dişin üzerine koyabilir veya çiğneyebilirsiniz.

3. Tuzlu ılık su

Tuzlu ılık su mükemmel bir antiseptiktir. Diş ağrısına ne iyi gelir sorusuna verilecek en popüler yanıttır. Evde hazırlaması kolaydır, bu da dişinizde enfeksiyon olduğundan şüpheleniyorsanız onu iyi bir seçenek haline getirir. Bir çorba kaşığı tuzu kaynar suda eritin ve ardından her seferinde en az 30 saniye boyunca ağzınızı küçük miktarlarda solüsyonla çalkalayın. Bu karışım aynı zamanda boğaz ağrısını gidermek için de çok kullanılır

4. Nane

Nane yapraklarında bulunan esansiyel yağ, güçlü antiseptik ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve diş ağrısına doğal çözüm önerilerinden biridir. Naneyi doğru şekilde kullanmak için, bir çay kaşığı nane yaprağını bir bardak kaynar suya koyun ve karışımı yirmi dakika bekletin. Ardından karışımın bir kısmını otuz saniye boyunca ağzınızı çalkalamak için kullanın ve geri kalanını günde iki kez kullanmak üzere saklayın.

5. Zencefil ve propolis

Zencefil çayı yatıştırıcı ve iltihap önleyici özelliklere sahipken, propolisin iyileştirici ve antibakteriyel etkisi vardır, bu da bu kombinasyonu ağrıyı hafifletmek ve iltihaplı bölgeyi temizlemek için harika bir yol haline getirir. Bu doğal gargarayı yapmak için bir bardak zencefil çayına 5 damla propolis ekleyin ve ardından günde iki kez bu karışımla ağzınızı çalkalayın.

6. Buz torbası

Buz, ağrı reseptörlerini uyuşturduğu için diş ağrısını daha hızlı gidermeye de yardımcı olabilir. Buz kullanmak için, cildinizi yakmamaya dikkat ederek yüzünüze ağrılı bölgeye yakın bir buz torbası koymalısınız. Buz 15 dakika yerinde kalmalıdır ve işlem günde 3 veya 4 defaya kadar tekrarlanabilir.

Editör: Didem Bektaş