Diş problemleri birçok kişi için apayrı bir endişe yaratabilir. Yaşanılan ağrıdan da öte kişiler diş hekimine gitmeye de korkabilir. Bunun bir diğer adı da dentofobi olarak adlandırılır. Ancak diş problemlerinin tedavisi ertelenirse ileride çok daha büyük sorunlara yol açabilir. Günlük diş bakım rutinlerinizi aksatmak diş çürükleri, diş sararması, ağız kokusu gibi en temel sorunları yaratabilir. Özellikle kanal tedavisi, diş cerrahisi ve çene problemleri de zamanında alınmayan önlemler ileride kişinin genel sağlığını bile bozabilecek etkiye sahiptir. Sorun olarak nitelendirdiğiniz herhangi bir durum yakınınızdaki Trabzon Diş Kliniği veya hastanelerine giderek erkenden önleminizi alabilirsiniz.

En Sık Rastlanan Ağız ve Diş Problemleri

Günümüzde en fazla rastlanan ağız ve diş problemleri;

  • Diş eti kanaması
  • Diş çürükleri
  • Diş apsesi
  • Ağız kokusu
  • Diş sararması olmaktadır.

Bunlara neden olan etmenler farklılık gösterebilir. Mesela sararmış dişler kimileri için diş yapısına veya genetik faktörlere de bağlı olabilir. Fakat bunların her biri ileride daha büyük diş problemlerinin belirtisi de olabilmektedir. Çürük dişlerin, apselerin veya ağız kokusunun nedenini bulduktan sonra erken tedavi ile diş kayıpları önlenebilir. 

Diş Hekimliğinde Teknolojik Tedavi Çözümleri

Teknolojinin gelişmesi tıp alanında da tedavileri daha kalıcı ve başarılı hale getirmiştir. Dental röntgen cihazları ile sorunların tespiti daha kolaylıkla yapılır. Kavitron cihazı, ışınlı dolgu cihazı, karıştırıcılar ve gelişmiş diş ünitleri vb. ürünler ile işlemler çok daha konforlu bir şekilde yapılır. Burada ayrıca şunu da belirtmek gerekir, diş hekimine gitmekten korkanlar için en önemli teknolojilerden biri de görüntüleme cihazlarıdır. Artık dakikalar içerisinde dijital ortama aktarılabilen diş ve çene görüntüleri ile hastalar yaşadıkları problemlere daha hakim oluyorlar. Hekimler bu noktada implant, kanal tedavisi, diş dolgusu, cerrahi müdahaleler gibi işlemleri görüntüler ile daha net anlatır. Tedavi süreci de daha çabuk başlamış olur. Trabzon implant işlemlerinde de en gelişmiş teknolojik cihazlardan yararlanılır.

Diş Bakımı Alışkanlığı Çocukluktan Başlamalı

Dişlerimize gösterdiğimiz özen, ileride sorunlar yaşamamamız için etkilidir. Erken yaşlarda aşılanacak diş fırçalama, diş ipi kullanımı gibi işlemler ile diş kayıpları önlenebilir. Ayrıca çocukluk yaşlarda karşılaşılan bazı rahatsızlıklar da olabilir. En çok ise ayrık veya yamuk çıkan dişler ile karşılaşıyoruz. Trabzon çocuk diş hekimliği içerisinde diş teli gibi çözümler ile belirlenen süre içerisinde çocukların ileride daha düzgün dişlere kavuşmasına yardımcı olunur. Ayrıca dişlerin çürümesi veya süt dişlerinin çıkmasında da Trabzon Pedodonti

işlemleri, çocukların kendilerini rahat hissettikleri bir ortamda gerçekleştirilir. 

Diş Hekimi Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Diş problemlerinize bir çözüm ararken hem diş hekimi hem de diş kliniği seçimlerinizde dikkat etmelisiniz. Diş hekimleri, farklı alanlarda uzmanlığa sahip olabilirler. Diş cerrahisi ile endodonti uzmanlığı farklılıklar içerir. Hekim, uzmanı olduğu alanda ne kadar yetkin olursa sizin probleminde daha kısa sürede sorunu tespit ederek, tedaviyi başlatacaktır. Bu yüzden diş probleminize göre bir uzmanlıkta diş hekimini tercih edin. Diş klinikleri bu anlamda tüm uzmanlık alanlarından hekimleri bulundururlar. Trabzon Diş Hekimi arayışlarınızda da kliniklerin teknolojik cihaz donanımına, kliniğin hijyen durumuna ve hekimlerin uzmanlık alanlarına bakarak tercihinizi yapmalısınız. 

Editör: Kadir FIRAT