Evde basit metotlarla kilo vermek mümkün mü? 12 basit tüyo ile zayıflanabilir. İşte, doğal yollardan kilo vermenin püf noktaları...

Bugün her zamankinden daha fazla insan fazla kilolu. Yağlı yiyecekler yemek, aşırı stres almak, düzenli egzersiz yapmamak ve iyi dinlenmemekle karakterize edilen sağlıksız bir yaşam tarzı sürdürmek, aşırı kilolu veya obez olmanın başlıca nedenleridir.

Obezite, vücudunuzda zararlı miktarda yağ biriktirdiğiniz durumdur. Aşırı miktarda yağ, organlarınızın ve kemiklerinizin çoğunu tehlikeye atabilir. Başka bir deyişle, obezite, çeşitli sağlık sorunlarına yakalanma riskinizi artıran aşırı vücut yağı içeren bir hastalıktır. Ayrıca vücudunuzun iltihaplanmasına (şişme ve kızarıklık) neden olan hormonal değişikliklerden (vücudunuzun hormonlarındaki dengesizlik, çeşitli doku ve organlara kimyasal habercilerin taşıyıcıları) sorumludur.

Sağlıklı Vücut Ağırlığını Doğal Yolla Korumak

Mutfağınızdaki çeşitli doğal içerikler, otlar veya yiyecekler kilo vermenize yardımcı olmak için oldukça faydalıdır. Sağlıklı bir kiloyu korumaya çalışırken, diyetinizin doğru beslenmeye sahip olduğundan da emin olmanız gerektiğini unutmayın.

İşte kilo vermenize ve tekrar forma girmenize yardımcı olacak 12 ipucu!

KİLO VERMEK İÇİN TAVSİYELER – 12 ETKİLİ TÜYO!

1. Bal ve limon. Sabahları ballı ılık su ve bir miktar limon içmek, vücudunuzun metabolizmasını hızlandırmaya, göbek yağını yakmaya ve kilo alımını azaltmaya yardımcı olduğundan etkili bir selülit önleyici tedavi olabilir. Doğal bal yağsızdır, kolesterol ve sodyum içermez. Limonun kalorisi düşüktür ve dolgunluğu artırabilir ve kalori alımını azaltmaya yardımcı olur. Limonun balla birleşimi, sindirimi iyileştirmeye, metabolizmanızı başlatmaya ve yağ yakmaya yardımcı olur. Aç karnına bal ve limon suyu tüketmek, kabızlığı önlemeye, sindirimi iyileştirmeye, karaciğerinizdeki toksinleri atmaya ve sağlıklı cildi korumaya yardımcı olacaktır. Bir bardak ılık su alın ve içine yarım limon sıkın. İki tatlı kaşığı balı karıştırıp afiyetle için. Gün boyunca bu karışımdan bir ila iki bardak için.

2. Ebegümeci Çayı. Ebegümeci, fenolik bileşikler, flavonoidler ve antosiyaninler içerir. Kilo vermek için tavsiyeler araştırıldığında birçok kişinin karşısına çıkan bir bitki çayıdır. Ebegümeci çayı içmek, lipitlerin metabolizmasını düzenlemeye yardımcı olur ve aynı zamanda vücudunuzdaki yağları yok etmede de yararlıdır. Hibiskus çayı, yağ hücrelerinin boyutunu küçültmede ve kilonuzu dengelemede oldukça etkilidir. İki çay kaşığı kuru ebegümeci yaprağı alın ve bir litre suya ekleyin. Onları yaklaşık 10 ila 15 dakika kaynatın ve süzün. Her gün en az 2 bardak için, bu kilo vermenize yardımcı olacaktır.

3. Yeşil Çay. Vücudunuzu yağ yakmaya ve egzersiz performansını artırmaya teşvik eden kafein açısından zengindir. Metabolizmanın hızlandırılmasında yararlı olan kateşinler olarak da bilinen antioksidanlar bakımından yüksektir. Yeşil çay, zihni rahatlatmada ve sakinleştirmede etkili olan bir amino asit türü olan theanine adlı bir bileşen içerir ve bu da stresi azaltır. Stres, kortizol adı verilen bir hormon salgılar ve yüksek kortizol seviyeleri kilo alımı ile ilişkilidir. Yeşil çay kilo vermek için önerilir ve bu çayı içmek stresi yenebilir ve kilo vermenize yardımcı olabilir. Yeşil çay yapraklarını bir bardak suda yaklaşık 15 dakika kaynatın. Süzün ve bir çay kaşığı bal ekleyin ve tüketin. Etkili sonuçlar için günde 2 ila 3 kez yeşil çay için.

4. Oolong Çayı. Çin içeceği olan oolong çayları, metabolizmanızı hızlandırmasıyla bilinir. Yağ metabolizmasına yardımcı olur ve yağ hücrelerinin çoğalmasını önler. Oolong, kilo vermeye ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeye yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir.

5. Zencefil Çayı. Zencefil çayı, tokluk hissini artırmaya ve açlığı azaltmaya yardımcı olur. Bu da daha az yemenize, sağlıklı beslenmenize ve sağlıklı kilo almanıza neden olur. Fazla yağların yakılmasında faydalı olan termojenezi artırmaya yardımcı olur ve antihipertansif (hipertansiyonu azaltır) ve anti inflamatuar özellikler açısından zengindir.

6. Tarçın. Kilo vermek için yıllardır kullanılmaktadır ve özellikle metabolik bozukluklardan (karaciğer veya pankreas gibi bazı organların hastalanıp normal şekilde çalışmaması sonucu ortaya çıkan bozukluklar) muzdarip kişilere tavsiye edilmektedir. Tarçın, metabolizması düşük olduğu için şeker hastalığı veya kalp hastalığı olan kişilerin tedavisinde de çok faydalıdır. Tarçın metabolizmayı hızlandırır ve kolesterol seviyelerini düşürür, bu da kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Bir çay kaşığı tarçın tozu alın ve suya ekleyin. İçine bir çay kaşığı balı karıştırarak günde bir kez aç karnına tüketin.

7. Yoğurt. Sindirim sisteminizin sağlıklı işleyişini düzenlemeye yardımcı olan iyi bakterilerle doludur. Vücudunuzda biriken tüm fazla yağlardan kurtulmanıza yardımcı olarak kilo vermeyi kolaylaştırmaya yardımcı olur.

8. Kızılcık Suyu. A vitamini, C vitamini ve vücudunuz için faydalı olan kalsiyum gibi besinler açısından zengindir. İdrar ve sindirim sistemi sağlığının düzenlenmesine yardımcı olan antioksidan özelliklerle doludur. Vücuttaki toksinlerin atılmasına ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur, bu da kilo kaybına neden olur.

9. Aloe Vera Suyu. Metabolizmayı hızlandırmada ve gün boyunca tükettiğiniz kalorileri yakmada çok faydalıdır. Aloe vera suyu ayrıca vücuttaki iltihaplanmayı azaltmada ve kilo vermeyi kolaylaştırmada faydalıdır. Sağlıklı kilo vermek iki ila üç kez aloe vera suyu için.

10. Çemen Tohumu. Vücudunuzun metabolizmasını artırmaya yardımcı olan methi olarak da bilinir. İştahı azaltmaya ve açlık hissini azaltarak aşırı yemenizi önlemeye yardımcı olan liflerle doludur.Demir ile birlikte A ve D Vitamini gibi besinler açısından da zengindir. Sindiriminizi iyileştirmek ve kilo kaybını desteklemek için her gün methi tohumlarını çiğnemeye çalışın.

11. Mısır Anason. Genellikle Mısır anasonu olarak bilinen antioksidanlar, vitaminler, lifler ve minerallerle doludur. Kolesterol seviyelerinin dengelenmesine, kan basıncının korunmasına yardımcı olur ve iltihap önleyici özelliği nedeniyle vücudunuzdaki iltihaplanmayı azaltmada faydalıdır. Keten tohumu detoksifikasyonda da faydalıdır.

12. Kimyon Tohumları. Yağların daha hızlı yakılmasına yardımcı olur ve metabolizma hızını artırmada faydalıdır. Yaklaşık 20 ila 30 gün boyunca her gün kimyon tohumu veya kimyon suyu tüketerek göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Kabızlıktan muzdarip insanlar için faydalıdır, bağırsaklarınızda bulunan sindirim enziminin aktivitesini artırmaya yardımcı olur.

Editör: Didem Bektaş