ÇEVRE

Doğu Karadeniz'in en büyük güneş enerji santrali üretime başladı

Abone Ol

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük güneş enerji santrali Giresun'un Alucra ilçesinde tam kapasite elektrik üretimine başladı.

İş adamı Fatih Gündüz ve kardeşleri tarafından Giresun'un Alucra ilçesinde 15 milyon liralık maliyetle kurduğu güneş enerji santrali ilk üretimine başladı. Proje, Doğu Karadeniz'in en büyük güneş enerji santrali olma unvanına sahip. Santral, geçtiğimiz gün ilk elektrik üretimine tam kapasiteyle başladı.

Genç iş adamı Gündüz, yenilenebilir enerji kaynakları olarak güneş enerjisinin ön planda olduğunu vurgulayarak, Giresun ilçeleri arasında Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar'ın daha avantajlı olduğundan bahsetti.

İl genelinde güneşlenme sürelerinin uzun olması projenin faaliyete geçmesine katkı sağlıyor. 10 bin nüfuslu Alucra ilçesinin elektrik enerji ihtiyacı 30 dönüm arazide 8 bin panelli tesis tarafından sağlanıyor. 4 yılda tamamlanan Giresun güneş enerjisi santrali yıllık 4 milyon milyon kw/h enerji üretme kapasitesine sahip. İlk üretime başlandı. Fatih Gündüz'ün ilçeye yaptığı bu yatırım ile Karadeniz Bölgesi'nde bu büyüklükte bir güneş enerjisi santrali ilk kez hayata geçirildi.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }