Son depremler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Düzce, dün gece iki kez daha sallandı. 3.6 ve 4.1'lik deprem korkuttu.

Kasım ayında yaşanan 5,9'luk Düzce depremi sonrasında, 2 Aralık gecesi kentte iki orta şiddette deprem daha yaşandı. İlki saat 21.49'da Gölyaka ilçesinde 3,6 büyüklüğünde kaydedilen sarsıntıyı bu sabah saat 07.59'da Gümüşova ilçesinde yaşanan 4,1'lik deprem takip etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilere göre; 2 Aralık 2022 Cuma gecesi Düzce, Gölyaka merkez üssü olmak üzere bir kez daha deprem şoku yaşadı. 3.6'lık depremden sonra bu sabah saatlerinde Gümüşova ilçesinde 4.1'lik bir deprem daha meydana geldi.

Yerin 10.78 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde şimdilik can kaybı ve yaralıların olmadığı biliniyor. Gümüşova ilçesi Yıldıztepe köyünde yerin 14.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem de Düzce merkezi ve çevre ilçelerde hissedildi. 23 Kasım’da merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki korkutan depremden sonra artçılar devam ediyor. Düzce depremi son dakika gelişmelerine göre can ve mal kaybı şu ana dek yok.

Editör: Didem Bektaş