DyorEX Kripto Para Borsası Araştırma Uzmanlarından Bitcoin Değerlendirmesi

2021 yılının başında temelleri atılan, 2022 yılında hızlıca faaliyete başlayan, sektöre ivedi bir şekilde giriş yapan ve çok kısa sürede adını duyuran İstanbul merkezli Dyorex Kripto Para Borsası, bilinçli yatırım ve yatırımcı düşüncesi ile hareket ederek kripto para ve blok zincir için güvenilir bir yatırım dünyası oluşturmayı amaçlamakta ve bu amaç doğrultusunda verilen eğitimler ile yatırımcıyı bilinçlendirmektedir. Dyorex kripto para borsasının resmi sitesi üzerinde bulunan Hizmetler sekmesinden Dyorex Analiz, Dyorex Bülten ve Akademi sayfalarını ziyaret ederek birçok konu hakkında bilgi elde edebilir, güncel olaylardan anında haberdar olabilirsiniz. Kripto para dünyasına emin adımlarla giriş yapan Dyorex kripto para borsası birbirinden değerli finans uzmanları ile yaptığı sohbetler, canlı yayınlar ve değerlendirmelerin yanı sıra farklı iş birlikleri sayesinde sektörün önde gelen borsaları arasında yer almaya hak kazanmıştır.  Ayrıca Boluspor ile göğüs ve isim sponsorluğu yapan borsa Dyorex Boluspor olarak maçlarda ismini duyurmaktadır.

Uzmanlar Değerlendiriyor;

Geçtiğimiz senelerde başrolde yer alan ve küçük yatırımcının ulaşamayacağı rakamlar seviyesinde dolaşan kripto para birimi Bitcoin'de yaşanan duraklama ile beraber 69.000 dolar seviyeleri test edildi. Bir kripto para biriminin değerini belirleyen unsur arz-talep dengesidir. Kripto para birimine olan talep artıkça değeri artmakta, aksi söz konusu olduğunda ise değeri azalmaktadır. Buna benzer durumu bu yıl deneyimlemiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz sene ile kıyaslandığında piyasalarda meydana gelen değişiklik sonucunda ayı piyasasına girmemizi teşvik eden ve yatırımcının risk iştahının da azaltan unsurların oluşmasıyla birlikte Bitcoin’de yaklaşık %75 oranında bir değer kaybı meydana gelmiştir.

Son 2 yılda kripto para dünyasını ve kripto paraları derinden etkileyen, borsanın değişken bir hal almasına yol açan birçok olay yaşanmıştır. Bunların başında; Terra Luna Olayı, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim ve bu gerilimin savaşa dönüşmesi, Covid-19 Salgını vb’dir. Yaşanan bu olaylar sonucunda enflasyon ve faiz oranları artmış, Dünya ekonomik bunalım ve resesyon kıskacına girmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri, enflasyonla mücadele politikası çerçevesinde faiz artırmaya başlamış ve halihazırda bu politikayı devam ettirmektedir. ABD Merkez Bankası FED, Mart ayı içerisinde 25 baz puanlık faiz artırımına gitmiştir ve sürekli yükselen enflasyon ile mücadele politikası dahilinde enflasyonu %2 seviyelerine indirene kadar da faiz artırımı politikasını devam ettirecektir.

ABD Merkez Bankası’nın geçtiğimiz üç dönem üst üste 75 baz puanlık faiz artırımı satıcı destekli piyasayı gün yüzüne çıkarırken, Bitcoin’e vurgun yapmıştır. İlk yapılan 75 baz puan artışı ile birlikte Bitcoin 17.700 dolar seviyelerini test etmiştir. Son bir aydır belirli aralıkta sıkışan Bitcoin Kasım ayı ABD Faiz kararı öncesi 19.000 dolar seviyelerinde gidip gelmektedir.

Son günlerde Fed üyelerinin yaptıkları açıklamaları ve Fed tutanaklarını göz önüne aldığımızda enflasyonun beklenenden daha yavaş zayıflaması bizlere 2023 senesinin ortasına kadar faiz artırımına devam edileceğini göstermektedir. Faiz artırımlarına devam eden Fed, enflasyon konusunda güvenilirliği korumaktadır.

Bunun yanı sıra kripto para piyasaları için soğuk bir kış mevsiminin erken başladığını söyleyebiliriz. Dünya çapında işlem yapan birçok kripto para borsası bu soğuk kıştan nasibini almış bulunmakta. Piyasanın düşüş etkisi ve kış mevsimi bir süre daha bu şekilde devam edecek gibi görünüyor. Zira piyasaların boğaya dönüşünü tetikleyen, etkileyen ve harekete geçiren herhangi bir olumlu haber ile karşılaşmadık. Ayı piyasasının yerini boğa piyasasına bırakması bir hayli uzun sürecek gibi.

Son zamanlarda artık devletlerin kripto paralara dair regülasyon, düzenleme, kararı aldıklarını ve yatırımcıların bu düzenleme kararına olan güveni dolayısıyla ellerindeki varlıkları koruduklarını görüntüleyebiliriz.

Teknik görüntü itibariyle Bitcoin’i incelediğimizde yükseliş getirecek herhangi bir olumlu haber ve sinyalin olmadığını bununla beraber piyasalarda muhtemel bir düşüşün hatta dip beklentisinin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Kasım ve Aralık aylarında yapılacak olan FED faiz toplantısı için faiz öncesi ve sonrası Bitcoin’de en yüksek 22.000 dolar seviyelerinde alım tepkisinin geleceğini öngörürken aksi bir sahne ile karşılaşıldığı taktirde 15.000 dolar seviyelerine kadar bir satış ile karşılaşılacaktır.

Dyorex Nedir? Dyorex Hakkında Merak Edilenler!

Kripto para dünyasına hızlı ve güvenilir bir şekilde giriş yapan Dyorex kripto para borsası Türkiye'nin en köklü ve en yenilikçi borsalarından biri olmaya başlamıştır. Dyorex kripto para borsası bünyesinde 30’dan fazla kripto para birimi barındırmakta ve yatırımcısına çok çeşitli işlem yapma seçeneği sunmaktadır. Çok kısa sürede listesini zenginleştiren Dyorex, gün geçtikçe yeni coinleri listesine eklemeye devam etmektedir. Dyorex kripto para borsasının önceliği gelecek vadeden coinleri listesine dahil etmek ve yatırımcının çeşitli işlemler yaparak kar oranını maksimuma çıkarmaktır. Yatırımcı odaklı hareket eden ve merkezine yatırımcısının önceliğini alan borsa, yatırımcısını bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için çeşitli eğitim projeleri ile piyasaya giriş yapmıştır. ‘’Herkes İçin Krito’’, ‘’Herkes İçin Eğitim’’ düsturu ile hareket ediyor olması da borsayı diğer borsalar arasında öne çıkaran bir unsur olmuştur.

Tavsiyenin değil bilginin ve eğitimin kazandıracağına inanan borsa, güven noktasında yatırımcılarına garanti verecek adımlar atmaktadır. Dijital güvenlik uzmanlarını bünyesinde barındırması borsanın attığı en önemli adımdır. Bunun yanı sıra borsa, dışarıdan gelebilecek her türlü güvenlik tehdidine karşılık gerekli önlemleri almaktadır.

Yatırımcılarına kolay, ucuz, güvenli işlem yapma olanağı sağlayan Dyorex kripto para borsası 7/24 canlı destek hizmeti ve ulaşılabilirliği ile müşteri memnuniyetini sağlamaktadır. Borsayı tanımlayan bir diğer özellik yenilikçi ve eğitim odaklı olmasıdır.

Dyorex kripto para borsasına üye olmak ve işlem yapmak yatırımcılar için oldukça zahmetsiz ve bir o kadar da güvenlidir. Üyelik işlemlerinizin ardından bankalar aracılığı ile TL transfer işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Yatırımcının işlemine sadece TL üzerinden devam etmesine gerek yoktur USDT cinsinden de transfer işlemini gerçekleştirebilmektedir. Yapılması gereken tek şey, üyelik açıp bir cüzdan hesabı kaydı oluşturmaktır. Kullanıcıların varlıklarının bir kısmı soğuk cüzdan da bir kısmı likiditeyi sağlayan sıcak cüzdan da tutuluyor. Saldırıları karşı önlem amaçlı kripto paralar sıcak cüzdana aktarılmaktadır.

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Dyorex kripto para borsası bilinçli yatırım ve yatırımcı hedeflemekte ve bu amaç doğrultusunda resmi web sitelerinde Dyorex Akademi (DyorEX Academy) projesi altında birbirinden faydalı eğitim içerikleri, videolar, podcastler, günlük haber gelişmeleri, kripto paralara dair teknik analizler ile yatırımcısına hizmet vermektedir. Bununla da kalmayıp finans alanında birbirinden değerli uzman isimler olan Fed Ekonomisti Erkin Şahinöz, Ekonomist Barış Soydan, Ekonomist ve Yazar Beste Uyanık ve birçok uzman kişiler ile eğitimler, analizler, yorumlar yaparak yatırımcının finansal okur yazarlığını artırmaktadır.

DyorEX kripto para borsasının önemli projesi olan ‘’DyorEX Akademi’’ sayfasında 22 konuluk webinar eğitimleri sayesinde yaklaşık 12 saatlik bir eğitim ile temel ve teknik analiz, yatırım psikolojisi, yatırım yapılırken dikkat edilmesi gereken unsurlar ve kullanılacak kaynaklar, doğru yatırım nasıl yapılır, yatırım yaparken nelerden kaçınılmalıdır gibi birçok soru ve sorunlara değinilmektedir. Bu sayede yatırımcının bilgisi ve bilinci pekiştirilmektedir.

Editör: Özge Özkan