Aydınlatma ürünleri farklı kategorilere ayrılan lambalardır. Birçok ürün grubunu ampul şeklinde satın alabilirsiniz. Bu seçenekler arasında; Enerji tasarruflu ampuller, halojen lambalar, LED lambalar, özel lambalar, metal lambalar, SMS LED lambalar. Ayrıca bazı aydınlatmaları armatür olarak satın alabilirsiniz. Aydınlatma armatürleri olarak; Glop lambaları, acil durum lambaları, sensörler, sokak lambaları, spot lambaları ve sarkıt lambalar örnek verilebilir. Son zamanlarda hem iç hem de dış mekanlarda aydınlatmaya olan talep artmıştır. Ege Elektromarket'te farklı türde aydınlatma ürünleri satın alabilirsiniz.

Aydınlatma Ürünleri Nerelerde Kullanılır?

Aydınlatma ürünleri, çok geniş bir uygulama alanına ayrılmaktadır. Aydınlatma ürünleri evlerde, işyerlerinde, restoranlarda, ofislerde, kafelerde, depolarda ve aklınıza gelebilecek hemen her yerde kullanılmaktadır. Bu ürünler farklı voltaj etkileri ile iç mekan aydınlatması olarak kullanılabilir. Ege Elektromarket sayesinde farklı tipte iç mekan aydınlatma sistemlerine ulaşabilirsiniz. İç mekan aydınlatma armatürleri genellikle genel ortamı aydınlatmak için tasarlanmaktadır. Bu nedenle iç mimarlığın önemli bileşenlerinden biridir. Birçok dış mekan aydınlatma ürünü arasından seçim yapabilirsiniz. Yollar, sokaklar, parklar, spor sahaları ve bahçeler gibi birçok yerde dış aydınlatma kullanılmaktadır. Dış mekan aydınlatmasına ihtiyaç duyan işletmeler ve bireyler ampul, fener, neon ışık, lamba ve benzeri ürünleri tercih edebilirler. Fonksiyonel türdeki aydınlatmalar, odaların ve binaların görsel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır. Bu ışıklar ayrıca kolaylık sağlayarak nesnelerin şekillerini, ayrıntılarını ve renklerini hızlı ve kolay bir şekilde görmenize yardımcı olur.

Alüminyum Kablolar

Alüminyum kablolar (alüminyum iletkenli kablolar) son teknolojiye göre özel donanımlı üretim tesislerinde üretilmektedir. Bu ürünler, iç ortamda daha iyi iletken bir yapı oluşturmuş olup, yalıtkan bir yapı ile dış ortamdan izole edilir.

Bu ürünler NAYY kablosu, YAV kablosu vb. adlarla anılır. Kalınlık, boyut ve iç yapıya göre isim değişir. Dışta PVC izolasyon, içte PVC dolgu, alüminyum kablo üzerinde  PVC iç izolasyon sistemi gibi güvenlik önlemleri bulunmaktadır. İç iletken bölümünde alüminyum tel kullanılarak voltaj, çalışma sıcaklığı, devre sıcaklığı gibi tüm noktalar net bir şekilde belirlenir.

Editör: Ersin Tanitim