Son haftanın kaybeden iki takımının karşılaşmasında maalesef çıkan sonuç her iki takımada  yaramadı..

Bir umut belki deyip, ligin dibinden kurtulmak isteyen Erzurumspor’un toplam puanı, Abdullah hocanın Trabzonspor’da deplasmanda topladığı puanlardan çok aşağı olduğu bir rakip karşısında, deplasman karnesi ligimizin en iyi ekiplerinden biri olan Trabzonspor’dan galibiyet beklemek  hayalcilik olmasa gerekirdi..

Fakat, olmayınca olmuyor..

Buna ister yorgunluk, ister bıkkınlık, ister yetersizlik deyiniz, Trabzonspor bir büyük fırsatı daha tepip, üst sıralardaki yerinden  yavaş yavaş uzaklaşıp, Aytemiz Alanyaspor gibi takımlarla dördüncülük – beşincilik mücadelesini sürdürecek gibi, eğer ki yukardakiler büyük yol kazalarına rastlarlarsa(!) olayın vahameti değişebilir tabi..

Bu karşılaşmanın bir başka özelliğide, ( yanılmıyorsam ) Abdullah hoca ve ekibinin Trabzonspor’daki “ görev-i devriyesiydi “..

Yola Erzurumspor galibiyetiyle başlayan  Abdullah hoca ve Trabzonspor, hiç kimsenin hatırlamak bile istemediği o malûm kara tablodan eser bırakmadı..

Sezar’ın Hakkı Sezar’a..

Abdullah Avcı ile Bordo Mavili ekip muhteşem bir ivme yakalayıp, sıralamadaki makus talihini yerle bir ederek, basamakları hocanın tabiriyle, gıdım gıdım çıkarak, adeta gece ile gündüz gibi birbirinden farklı bir Trabzonspor oluşumunu izletti bizlere..

Hatta daha bir kaç hafta öncesine kadar şampiyonluk yarışında diğer rakipleriyle eşit şansa sahipti..

Lig uzun ve meşakkatli koca bir maraton oysa..

Hülasa, malum hastalıktı, sakatlıklardı, ve hatta futbol dışı unsurların etkisi diyelim Trabzonspor bugün her şeye rağmen kötünün iyisi bir konumdadır yine de..

Bugün, yenebilirdi Trabzonspor..

Her şart ve imkan dahilinde Trabzonspor, kendi segmentinin altındaki takımları yenmelide,  yenmeside  gerekir..

Üstelik üst sıralar için matematiksel şansının sürdüğü düşünülürse(!)

Fakat, rakibinde çabasına saygı duymak gerekir..

Son tahlilde bu beraberlik ne BB. Erzurumspor’a ne Trabzonspor’a yaradı..

Son tahlilde; bundan sonra Trabzonspor ivedilikle gelecek sezonun planlanmasına başlamalıdır.

Sayın başkan ve ekibinin seneye hata yapma tolerans ve lüksü kalmamıştır..

Eskiler “ Ehven-i Şer “ derlerdi, yani kötünün iyisi..

Bir kıyaslama yapacak olursak, sezon başı yaşanan kabus dolu günlerden, bugün neredeyse şampiyonluğu kaçırdı(mı) diye yorumlar yapılıyorsa, başka söze hacet yok diye düşünüyorum Trabzonspor adına..

Hasan Akbaş

Haberts.com