Eklem ve kas ağrıları için doğal yollarla şifa bulmak mümkün. Her evde bulunan malzemelerle ağrılara veda edin. İşte ağrı gideren yiyecekler.

Kaslarda ve eklemlerde hissedilen ağrı rahatsız edici bir boyuta ulaşabilir. İçgüdüsel olarak, ağrıyı ilk hissettiğimiz anda hemen dindirmek isteriz ve hızlı etki edecek hızlı bir çare ararız. Bazı ağrı biçimleri daha yoğun tedaviler gerektirir, ancak kas ve eklem ağrılarına yardımcı olmak için kullanabileceğiniz bazı doğal çözümler vardır. Evde doğal yollarla kas ve eklem ağrılarına son verebilirsiniz.

Epsom tuzu

Birkaç kaşık Epsom tuzu ile ılık su dolu bir küvete uzanmak, yıllar boyunca ağrıyan kasları tedavi etmek için kanıtlanmış bir tedavi yönteidir. Epsom tuzu, doğal bir kas gevşetici olan magnezyum sülfattan oluşur. Ayrıca kas ve eklem dokusundaki fazla sıvıyı çekerek şişliğin azalmasına yardımcı olur. Haftada 3 kez, her seferinde 15 dakika suda bekletmeyi deneyin.

Elma sirkesi

Birçoğu, elma sirkesi içmenin veya doğrudan ağrıyan kas veya eklem bölgesine sürmenin ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur. İçenler ekşi tada yardımcı olmak için genellikle su ve balla karıştırırken, diğerleri sadece bir çorba kaşığı dolusu alır.

Zencefil

Zencefil çayı içmek, kas ağrısını hafifletmenin başka bir yoludur. Zencefildeki anti-enflamatuar özellikler, onu hem kas hem de eklem ağrısı için mükemmel bir çare yapar. Araştırmalar zencefil çayı içen Osteoartrit hastaları için cesaret verici sonuçlar göstermiştir.

Sıcak ve Soğuk

Sıcak ve soğuk kompres kullanmak eklem ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Isı, ağrılı kasları ve eklemleri gevşeten ve ağrıyı azaltan kan akışını artırmaya yardımcı olur. Soğuk tedavi iltihabı azaltabilir ve ayrıca ağrıyan kas veya eklem çevresindeki alanı uyuşturabilir.

Zerdeçal

Antiinflamatuar ve antioksidan özellikleriyle bilinen kurkumin adı verilen aktif bir madde içeren zerdeçal, eklem ve kas ağrıları için mükemmel bir ilaçtır. Çalışmalar, zerdeçal kullanmanın, Osteoartritli hastalarda ağrıyı gidermek için ibuprofen kullanmak kadar etkili olduğunu göstermiştir.

Sarımsak

Sarımsak hem kükürt hem de selenyum açısından zengindir ve her ikisi de eklem ve kas ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Sarımsaktaki kükürt iltihaplanmayı hafifletmeye yardımcı olurken, selenyum antiromatizmal etkiye sahiptir. Bu, kanda düşük selenyum seviyelerine sahip olma eğiliminde olan artritli kişiler için yararlı olabilir. Tabii ki, düzenli olarak ağrı yaşıyorsanız, daha ileri tedaviye ihtiyacınız olabilir. Kronik eklem ağrısı, Osteoartritin bir semptomu olabilir ve er ya da geç ele alınmalıdır.

Editör: Didem Bektaş