Eklem ağrısı ve kas ağrısı çekenler, birazdan sayacağımız 7 besin ağrılarınıza son verecek. İşte, eklem ve kas ağrısını geçiren besinler!

Eklem ve kas ağrısına ne iyi gelir? Kas ağrısını geçiren besinler arasında birazdan sayacağımız 7 yiyecek günlük sıkıntılarınıza bir nebze olsun son verecek. Zorlu, yorucu bir antrenmandan sonra eklem ve kaslarınızda bir sertlik ve ağrı hissedebilirsiniz. Artrit vakasında durum çok daha zordur. Fizyoterapi tedavisi, ilaçlar ve ameliyat dışında kas ağrıları için ne yapılabilir? Eklem ve kas ağrısı için evde yapabileceğiniz şey sağlıklı beslenmektir. Diyetinizi değiştirerek kas ağrınızı ve eklem ağrınızı da kontrol edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Peki, kas ağrısına iyi gelen yiyecekler hangileridir? İşte, kas ağrısını geçiren besinler arasında en etkili 7 gıda!

1. Kırmızı Meyveler

Kiraz, böğürtlen, yaban mersini, ahududu, kızılcık ve çilekle gibi kırmızı meyvelerin tümü, iltihabı azaltan bir bileşik olan antosiyaninler içerir. Meyveler sadece iltihabı azaltmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda hastalıkları önlemeye yardımcı olan birçok besin içerir. Vücudun kemikleri ve organları korumaya verdiği doğal tepki olan iltihaplanma, mutlaka kötü bir şey değildir. Bununla birlikte, ağrı ve eklem ağrısı söz konusu olduğunda rahatsızlığın kaynağıdır. Ve meyveler, yüksek antosiyanin içerdikleri için bu acıyı azaltmaya yardımcı olacaktır.

2. Balık

Balık (morina balığı gibi) bol miktarda sağlıklı yağ içerir ve iltihapla savaşmak için harika olan Omega-3 asitleri açısından zengindir. Artritten şikayetçiyseniz, eklem ağrısını azalttığı kanıtlanmış olan balıkları haftalık diyetinize dahil etmek isteyebilirsiniz. Ve eğer bir balık hayranı değilseniz, benzer bir sağlık yararına sahip olan Omega-3 takviyelerinden faydalanabilirsiniz.

3. Zerdeçal

Zerdeçal, kas ağrısını geçiren besinler arasında popüler bir baharattır. Zerdeçal, kronik iltihapla ilişkili eklem hastalığının yönetiminde yararlı bir etkiye sahip olabilecek benzersiz bir molekül olan kurkumin içerir.

4. Yapraklı Yeşilliker

Hepimiz ıspanak, lahana ve brokolinin genel sağlığımız için harika olduğunu biliyoruz. Ama daha da önemlisi, kas ve eklem ağrıları yaşayanlar üzerinde de büyük etkisi vardır. Bu yeşillikler, eklem yıkımı ve iltihaplanma ile bağlantılı enzimleri bloke ettiği bilinen bir bileşik olan sülforafan adı verilen bir özellik içerir.

5. Elma

Günde bir elma doktoru uzak tutar. Şimdiye kadar birçok bilim insanı, elmalarda bulunan bir bileşik olan quercetin'in eklem ağrısını uzak tutmaya yardımcı olabileceğine inanmaya başladı. Elmalar ayrıca, iltihaplanmayı azalttığı bilinen meyvelerde bulunan aynı özellik olan antosiyanin içerir.

6. Soğan

Elmalar gibi soğanlar da quercetin içerir. Soğan yemek iltihaplanmayı azaltabilir ve eklemlerinizi korumaya yardımcı olabilir.

7. Zencefil

Zencefil, kas ağrısını geçiren besinler arasında favori bir baharattır. Zencefilin, ağrılı kasları yatıştırdığı ve osteoartritten mustarip olanlar için ağrıyı sınırladığı bilinen, iltihapla savaşan moleküller olan gingerol adı verilen bileşikler içerir. Bilim insanları zencefilin günlük olarak tutarlı bir oranda alındığında kas ağrısını en az %25 oranında azaltabileceğine dair bir bilgi sunuyor.