Süper Lig'in 30. haftasında tüm Türkiye'nin merakla beklediği Trabzonspor - Fenerbahçe mücadelesi konuk ekibin galibiyetiyle sonra erdi. Karşılaşma başlamadan önce Trabzonspor taraftarları, kale arkası tribününde 'Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yazılı dev pankart açarak yaşanan soykırıma sessiz kalmadı ve milyonların gönlünü fethetti.

Sahaya atılan su şişeleri nedeniyle 'sulu derbi' olarak nitelendirdiğim maçın oynanmasından günler önce Trabzonspor taraftarını galeyana getirmek için düğmeye basıldı. Ulusal basında çokça takipçisi olan 'kendini bilmez' bazı spor yorumcuları, Fenerbahçeli bazı futbolcular üzerinden "O hareketi Trabzon'da yapsana", "Erkeksen Trabzon'da yap"  gibi ifadelerle ortamın gerilmesini günler öncesinden sağladı.  

Nihayetine maç sırasında ve sonunda sahada istenmeyen görüntüler ortaya çıktı ve hakem hataları sayesinde mücadelenin konuk ekip lehine sonuçlandığı gerçeği gündemden düştü! Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de gerçekleştiremedikleri planı Trabzon'da gerçekleştirdiler. Ve hakem marifetiyle maçı kazanan taraf sarı-lacivertliler oldu. 

Maçın başlamasıyla birlikte ilk 20 dakika Trabzonspor topu rakibe bıraktı. Joaquin Fernandez koca sezon doğru dürüst ilk on birde yer almamasına rağmen bu maçta ilk yarıda stoperde görev aldı. Abdullah Hocanın büyük hatası Fernandez oldu. Kendisi de durumun farkına vararak devrede doğru değişiklikle beraberliği yakaladı. Ancak yine Umut Bozok'a yapılan faulün es geçilmesiyle, Fenerbahçe hanesine üç puanı yazdıran golü buldu ve böylece sona erdi.

Sahaya atılan yabancı maddeler de akılları karıştıran bir başka konu olmalı. Sadece Fenerbahçeli futbolcular değil, zaman zaman da Trabzonsporlu futbolcular da su şişelerinin hedefi oldu. 

90 dakikanın bitiş düdüğüyle birlikte, Fenerbahçeli futbolcular 'şampiyonluk ipini' göğüslemiş gibi sahanın ortasında sevinmeye kalktı. Zaten hakem hataları nedeniyle hakkı olanı alamayan Trabzonspor taraftarına muhtemelen önceden görevlendirilmiş bazı oyuncular tahrik edici hareketlerde bulundu. Ve tüm Türkiye'nin gözü önünde istenmeyen görüntüler ortaya çıktı.

Maçın faturası bazı 'çok bilmişler' tarafından Trabzonspor taraftarına kesildi. Kimse, maç öncesi ortamı gerenleri, taraftarı tahrik etmek için eli kolu bir yerlerinde ortalıkta gezen 'özel görevlendirilmiş' futbolcuları ve maçın bir taraf lehine sonuçlanması için kritik pozisyonları görmezlikten hakemleri konuşma gereği duymadı!