Trabzonspor, Süper Lig'in 29. hafta mücadelesinde Şota'nın yönettiği Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Maçın ilk golü İstanbul ekibinden geldi ve dev forvet Markao kafa vuruşuyla şık bir gole imza attı. Stefano Denswil'in goldeki hatası göz ardı edilmemeli ve bir sonraki maçlar için duran toplar konusunda uyarılması gerekli.

Beş gollü galibiyet milyonlarca Trabzonspor taraftarına büyük keyif vermiş olmalı. Kanatlarda Edin Visca ile Milli takımdan harika dönen Trezeguet'in akınları ve forvette Nicolas Pepe ile hücumda çok farklı bir Trabzonspor izledik. Özellikle ikinci golün ardından arkaya yaslanmak yerine Enis Destan'ı sahaya sürerek hücumu güçlendiren Abdullah Hoca farklı galibiyetin fitilini ateşlemiş oldu. 

Ayrıca bordo-mavililer bu galibiyet ile Türkiye Kupasında final biletine bir adım daha yaklaştı. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Şota, 5-1'lik ağır mağlubiyet sonrası "Sevdiğim bir kulüp. Görevi bırakıyorum. Kalan 9 maçta çok zor dönem var. Değişik bir hava gelmeli. Üzgünüm. Beklemediğim bir gün oldu. Bunu yapmak zorundayım." diyerek son haftalara girilen Süper Lig'de kümede kalma yarışında takımının önünü açtı. Şüphesiz ligde kalma derdine düşen Fatih Karagümrük'ün işi Türkiye Kupası Yarı Final maçında Trabzonspor karşısında zor olacak.

ŞİMDİ SIRA FENERBAHÇE'DE!

Öte yandan bir dahaki pazar günü Trabzonspor evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Karagümrük mücadelesi sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı kötü haberi vererek sahada fiziki üstünlük sağlayan ve rakip stoperleri rahatsız eden Paul Onuachu'nun derbide sahada olamayacağını belirtti. 

Ramazan-ı Şerife denk gelen mücadelenin hakkaniyetli geçmesini niyaz ederiz. Zira Süper Lig'de ilk devrede oynanan maçtaki hakem hataları günlerce konuşulmuş ama buna rağmen Trabzonspor, Fenerbahçe'yi sahadan silmeyi bilmişti. Önümüzdeki maçta da on binlerce taraftar önünde Trabzon'dan üç puanla çıkmanın kolay olmadığı tüm Türkiye'ye tekrar gösterilmeli.