Emekliler tarafından emekli zammı 2023 sorgulaması devam ediyor. Emekli maaşı Ocak 2023’te çifte zam görecek. İşte detaylar!

EMEKLİ ZAMMI OCAK 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin yüzünü güldürecek gelişmeleri aktarmaya devam ediyor. 2023 Ocak ayında emekli maaşları ne kadar olacak, emekli maaşı çifte zam mı görecek? İşte, emekli zammı ile ilgili son gelişmeler...

Aralık ayı enflasyon oranları açıklandıktan sonra emekli zammı belli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına refah payı getirilebileceğinden bahsetmişti.

2023 Ocak ayı itibariyle emekli maaşlarına zam yapılacak. Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Emekli zammı her yıl Ocak ve Temmuz aylarında açıklanan enflasyon rakamlarına göre şekilleniyor. Peki, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında ne kadar zam alacak?

EMEKLİ MAAŞI 2023 OCAK AYINDA NE KADAR OLACAK?

2022 yılının son 6 ayında enflasyon farkları toplanmış ve TÜİK tarafından enflasyondaki artış yüzde 6.91 olarak tespit edilmişti. Buna göre kalan ayların enflasyon farkları da yüzde 6,91'e eklenecek. 2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapılmıştı.

Açıklanacak olan Aralık ayı enflasyonundan sonra emeklinin Ocak ayında alacağı zam belli olacak. Enflasyonun toplamda yüzde 15'e ulaşması durumunda, emekli maaşları da en az yüzde 15 oranında zamlanacak.

Editör: Didem Bektaş