Erzurum Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi gören bir hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organ bağışı kararı aldı.
Ailenin onayıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda hastadan alınan 2 böbrek ve karaciğer, nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere farklı illere gönderildi.
BİR BÖBREK TRABZON’A GÖNDERİLDİ
Nakil için alınan böbreklerden biri Sivas’a, diğeri ise Trabzon’a gönderildi.
Karaciğer ise Antalya’da nakil bekleyen bir hastaya ulaştırılmak üzere sevk edildi.
3 ORGAN 3 FARKLI HASTAYA UMUT OLDU
Organ bağışı kararı sonrası yürütülen süreçte, sağlık ekipleri koordineli şekilde çalışarak organların uygun hastalara zamanında ulaştırılması için sevkiyat gerçekleştirdi.
Böylece Erzurum’da bağışlanan 3 organ, Sivas, Trabzon ve Antalya’da nakil bekleyen hastalar için umut oldu.
ORGAN BAĞIŞI KARARI AİLEDEN GELDİ
Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hastanın ailesi organ bağışına onay verdi.
Bu kararın ardından gerekli tıbbi hazırlıklar tamamlandı ve organların alınması için operasyon gerçekleştirildi.
NAKİL SÜRECİ BAŞLADI
Organların ilgili illere gönderilmesinin ardından nakil ekiplerinin hastalar için hazırlık sürecine geçtiği belirtildi.
Nakillerin, uygunluk değerlendirmeleri ve tıbbi planlamalar doğrultusunda gerçekleştirilmesi bekleniyor.
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ BİR KEZ DAHA GÜNDEME GELDİ
Yaşanan gelişme, organ bağışının nakil bekleyen hastalar açısından taşıdığı önemi bir kez daha ortaya koydu.
Bir ailenin verdiği bağış kararıyla üç farklı şehirde üç hastanın tedavi sürecine yeni bir umut doğdu.




