
Olay, Tepebaşı ilçesi Hoşnudiye Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda geçtiğimiz hafta perşembe günü meydana geldi. Mustafa Savan Günay’dan bir süredir haber alamayan şehir dışındaki arkadaşı, durumu evin temizlik çalışanına bildirdi. Eve gelen çalışan, ikinci kattaki dairenin kapısını çaldı ancak yanıt alamadı. Bunun üzerine durum polis ekiplerine iletildi.

Kapı çilingirle açıldı, cansız bedeni bulundu
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla kapıyı açarak içeri girdi. Evde yapılan kontrolde, Mustafa Savan Günay yatağında hareketsiz halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede emekli doktorun hayatını kaybettiği belirlendi. Günay’ın cenazesi, olay yeri incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Hastanede yapılan otopsi sonucunda Günay’ın vücudunda herhangi bir darp, kesici ya da delici alet izi bulunmadı. Ancak ölüm nedeni “şüpheli” olarak değerlendirildi. Bu nedenle alınan doku ve sıvı örnekleri, detaylı inceleme yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yetkililer, kesin ölüm nedeninin hazırlanacak raporla birlikte ortaya çıkacağını bildirdi.

Sosyal medya paylaşımları yeniden gündeme geldi
Emekli doktor Mustafa Savan Günay, ölümünden kısa süre önce sosyal medyada yaptığı açıklamalarla dikkat çekmişti. Mayıs ayında yaptığı bir paylaşımda 25 yıldır kanserin nedenlerini araştırdığını belirten Günay, ❝Sorunun çözümünü yüzde 75 itibariyle zaten çözdüm. O nedenle Magna Lunaca’yı çıkardım. Ömrüm yeterse tüm kanser türlerini tek kalemde bitireceğim❞ ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler, Günay’ın vefatının ardından sosyal medyada yeniden gündem olurken, pek çok kullanıcı ölümün detaylı şekilde araştırılması gerektiğini savundu. Dr. Günay’ın geliştirdiğini belirttiği “Magna Lunaca” adlı takviye gıda da tartışma konusu oldu.
Soruşturma sürüyor
Mustafa Savan Günay’ın ölümüne ilişkin polis ve savcılık soruşturması devam ediyor. Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek nihai raporun ardından soruşturmanın seyri netlik kazanacak.





