Depremzedeler için güzel bir haber geldi. Ev sahiplerine 60 bin TL'lik, kiracılara 24 bin TL’lik devlet yardımı geliyor. İşte detaylar...

6 Şubat'ta ve sonrasında gerçekleşen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ilin afet bölgesi ilan edilmesine sebep oldu. Evleri yıkılan depremzedeler için AFAD ve devlet yardımları gelmeye devam ediyor. Binlerce depremzede ev sahibine devletten 60 bin TL'lik destek ödemesi yapılacak. Peki, 60.000 TL devlet desteğini kimler alabilir, başvuru nasıl yapılacak, süreç nasıl işleyecek?

Devletten Depremzedelere Destek Ödemesi

Asrın felaketi olarak Türkiye'yi yasa boğan ve tüm dünyada yankılanan Kahramanmaraş merkezli depremler, binlerce vatandaşı evsiz bıraktı. Evi hasarlı olup yıkım kararı alınan ve evi yıkılan binlerce ev sahibine az önce müjdeli haber geldi. Depremzede vatandaşlar taşınmak için devletten destek bekliyordu. Nihayet beklenen gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evinden ayrılmak zorunda kalanlar için aylık kira desteği ve taşınma yardımı yapılacağını söyledi.

AFAD, yeni evlerine yerleşecek depremzedeler için karşılıksız ve geri ödemesiz aylık 5.000 TL destek ödemesi yapacak. Ev sahibi olanlar ve depremde evini kaybedenler 5 bin TL kira yardımını 12 ay boyunca devletten alacak. Yıllık 60.000 TL kira yardımı nasıl alınır?

Ev sahibi depremzedenin kira destek ödemesine başvurması için deprem bölgesinde konut sahibi olduğunu kanıtlaması gerek. AFAD Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile kayıtlara ulaşılabilecek.

Ev sahipleri 5.000 TL aylık destek ödemesi alacak, kiracı olan depremzede ise aylık 2.000 TL kira yardımı alacak. Ödemeler kimlik kartı ile Ziraat Bankası gişelerinden yapılacak ve 12 ay boyunca geçerli olacak.

Editör: Didem Bektaş