Hazırlık müsabakalarında oynatan ve hocasının verdiği görevi iyi bir şekilde yerine getiren Onur’un yerine Tolga’yı ilk 11’de şans veren Şenol Güneş yanlış mı yaptı bilinmez ancak şu gerçek ki yanlış bir kadro ile sahaya çıkıldı. Tolga’ya pozisyon anlamında pek iş düşmese de kullandığı kale vuruşları verimli olmadı. Vasatı aşamayan Tolga’nın yediği golde hatası fazlaydı.

Colman’sız bir Trabzonspor’un zorlandığını görmemezlikten gelemeyiz.

Maça bakacak olursak, ilk çeyrek dilimde futbol adına bir şey yoktu. Dakikalar 20’yi gösterdiğinde sahneye çıkan genç yetenek Soner, Volkan’a öyle bir pas attı ki, Volkan da aynı güzellikle topu filelerle buluşturdu. 25. dakikada ise Volkan’a yapılan hareket kesinlikle kırmızı kartla cezalandırılmalıydı ancak hakem bu pozisyonda kart bile göstermedi. İlk yarının sonlarında Soner talihsiz bir sakatlık geçirirken, oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu oyuncunun yerine Serkan Balcı geçti, Celustka stopere gelirken, Soner’in yerine oyuna giren Ferhat ise sol bekte görev aldı. Kalan dakikalarda vasat görüntü devam edince devrede başka gol olmadı.

İkinci yarının hemen başında Mustafa Yumlu ile Cernat arasındaki pozisyonda faul yoktu ancak orta hakem Hüseyin Göçek bir yanlış karar daha verdi. Hakemin kötü performansı ilerleyen dakikalarda da devam ettiğini söyersek yalan  konuşmuş olmayız herhalde. Ancak yine de sonuca etki edecek çok da önemli hatalı kararlar vermedi. Volkan maçta öne çıkan oyuncular arasında ilk sırada yer alırken, onu Karabük’e bir puan getiren Shelton takip etti. İkinci yarıda Karabük ilk yarıya oranla daha canlı oynadı.

Vittek bu maçta çok formsuz oynadı ve ayağına gelen topları iyi kullanamadı. 80. dakikada evlere şenlik bir gol yedik ki sormayın. Korner kullanılıyor, top Shelton’a geliyor. Tolga topu arıyor, Mustafa Yumlu siniyor, Giray arkada, Celustka’nın toptan haberi yok ve top ağlarımızda…

Golden sonra oyuncu değişikliği yapan Şenol Güneş’in değişiklikleri hatalıydı. Soner’in sakatlanmasından sonra oyuna Alanzinho veya Adrian dahil edilmeliydi. Vittek’in yerine ise Henrique. Yaklaşık ilk yarı sonundan ikinci yarının sonuna kadar santraforsuz oynayan Bordo-mavili ekip Avrupa maçı öncesinde umut vermedi. Umarım bu futbol bugünde kalır.