Sermaye piyasalarındaki işlemlere yönelik yürütülen geniş kapsamlı fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Uygulama 3. Daire Başkanı Bilal Soysal tutuklandı. Daha önce BDDK'de görev yapan başka bir daire başkanının da tutuklandığı soruşturmada yeni gözaltı işlemleri gerçekleştirildi.
FON SORUŞTURMASINDA BİLAL SOYSAL TUTUKLANDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bilal Soysal'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
BDDK Uygulama 3. Daire Başkanı olarak görev yapan Soysal, işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Savcılık işlemleri sonrasında sulh ceza hakimliğine çıkarılan Soysal hakkında tutuklama kararı verildi.
8 Kasım 2026 tarihinde alınan kararın ardından Soysal cezaevine gönderildi.
BDDK'DE İKİNCİ DAİRE BAŞKANI TUTUKLANDI
Fon soruşturması kapsamında BDDK yöneticilerine yönelik adli işlemler devam ediyor.
BDDK Uygulama 4. Daire Başkanı Mustafa Alper Taş da 7 Kasım'da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
Taş hakkında rüşvet suçlaması kapsamında tutuklama kararı verildiği açıklanırken, Bilal Soysal'ın da tutuklanmasıyla kurumda görev yapan iki daire başkanı hakkında adli tedbir uygulanmış oldu.
Tutuklama kararları, şüpheliler hakkında kesinleşmiş mahkumiyet anlamına gelmiyor.
BDDK BAŞKAN YARDIMCISI HAKKINDA GÖZALTI İŞLEMİ
Soruşturma kapsamında BDDK Başkan Yardımcısı Muhammet Erişen hakkında da gözaltı kararı verildi.
Her iki dairenin bağlı bulunduğu Erişen'in adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Soruşturma kapsamında kamu kurumlarında görev yapan yöneticilerin yanı sıra finans sektöründen çeşitli isimler hakkında da işlemler gerçekleştiriliyor.
FON SORUŞTURMASINDA YENİ GÖZALTILAR
Soruşturmanın son gelişmeleri arasında Bulls Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya ile eski Takasbank Genel Müdürü Yunus Arıncı'nın yeniden gözaltına alınması da bulunuyor.
Daha önce adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan isimler hakkında yeni gözaltı işlemleri gerçekleştirildi.
Ruzy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik hakkında da gözaltı kararı verildiği açıklandı.

131 FONUN TASFİYE SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Sermaye Piyasası Kurulunun 7 portföy yönetim şirketine ait 131 fonun tasfiyesine karar vermesiyle başlayan süreç, çok sayıda yatırımcıyı ilgilendiriyor.
Fon işlemlerine ilişkin usulsüzlük ve haksız kazanç iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada şüphelilerin mal varlıklarına yönelik tedbirler uygulanıyor.
7 Kasım itibarıyla 117 olarak açıklanan tutuklu sayısının yeni kararlarla arttığı belirtilirken, 8 Kasım için kesinleşmiş güncel toplam sayı henüz resmî olarak doğrulanmadı.
Adli soruşturmanın devam ettiği bildirildi.




