Maça istekli ve hızlı başlayan takım evsahibi Getafe oldu. Trabzonspor oyun kurmakta ve pozisyon üretmekte zorlandı. Getafe'nin Campi'nin ve defansın yerleşim hatası neticesinde yan toptan golü buldu. Golü bulduktan sonra pozisyon üretmekte ve etkili akın geliştirmekte zorlanan bir Trabzonspor izledik.

İkinci yarıda Advidaj'ı alıp Sturridge hamlesiyle başlayan Ünal Karaman pozisyon üretmekte zorlanan Trabzonspor'da gol adına ilk hamleyi yaptı. Nwakaeme'nin getirdiği topta Sturridge dokunamayınca Trabzonspor mutlak bir golden oldu. Alanı iyi daraltan ve Trabzonspor'u dar alanda oynamaya mahkum eden Getafe kaptığı toplarla gol aradı. Doğan'ı çıkarıp Abdülkadir'i oyuna alan Ünal Karaman oyunu kendi alanında kabul eden Getafe karşısında üretmekte zorlanan Trabzonspor'da gol atmak adına ikinci hamlesini gerçekleştirdi.

Dar alanda ve pas oyununda etkili olmaya çalışan Trabzonspor özellikle sol kanattan Nwakaeme sağ kanattan ise Pareaira ile atak girişimlerinde bulundu. Sturridge oyun içerisinde topla fazla buluşamadığı gibi Trabzonspor organize olamadığı için etkisiz bir oyun sergiledi. Getafe Mata hamlesinden sonra oyuna ağırlığını koymaya başladı. 

Getafe 70 dakika boyunca kalesine şut isabeti dahi almadan istediği oyun planını başarıyla uyguladı. Doğan oyundan çıktıktan sonra oyuna giren Abdülkadir istenilen performansı gösteremedi. Trabzonspor'un baskısını kıran Getafe tehlikeli ataklar gerçekleştirse de kaleci Uğurcan Trabzonspor'u oyunda tutan isim oldu. Öyle ki Getafe'nin Mata ile yakaladığı pozisyonu müthiş bir refleksle kurtardı. Mikel Sosa ve Abdülkadir ile topu kazanma adına hiçbir varlık gösteremeyen Trabzonspor son dakikalarda Getafe'nin baskısını kıramadığı gibi hücum girişimi dahi yapamadı. Son dakikada Sosa'nın kazandığı topta Sturridge kalitesine yakışmayacak bir vuruş yapınca mutlak gol kaçmış oldu. Trabzonspor gol atamadan bitirdiği ender maçlardan birini yaşadı. Getafe Trabzonspor'u oynatmadığı maçta attığından fazlasını kaçırarak haklı bir galibiyet elde etti.