Trabzonspor maça Getafe maçından farklı olarak Doğan'ı tekrar yedeğe çekerek Abdülkadir ile başladı. Maça hızlı bir giriş yapan Trabzonspor Sörloth'un pasında golü Avdidaj ile buldu. İlk yarıda topun kontrolünü Sivasspor sağlasa da pozisyon üretmekte zorlandı. Ta ki Fernando oyuna girene kadar. Oyuna girdikten kısa süre sonra Uğurcan'ın kalesini erken terk etmesi sonucu skor 1-1 oldu. Trabzonspor'un yediği gol de kaleci Uğurcan amatörce bir hata yaptı. Trabzonspor yine takım olarak kalesinde çok basit bir gol daha gördü.

İkinci yarıda Sivasspor'un en net pozisyonunda Uğurcan Goiano'nun şutunda net bir kurtarışa imza attı. Özellikle diğer oyuncuların pozisyonu izlemesi ve kaleci Uğurcan'a kadar üç pasta gelen topun kapılamaması amatörceydi. Maçta  geriden oyun kurmakta zorlanan Trabzonspor Sivasspor'un hakimiyetinde geçen ikinci devrede pozisyon üretmekte zorlandı. Var kararı neticesinde kazanılan penaltı atışında bu sezon penaltılarda başarı sağlayamayan Trabzonspor bunu da değerlendiremeyince son dakikalara önde girme şansını kaçırıyordu. 

Özellikle Sosa'nın varlık gösteremediği Mikel'in Sivasspor ataklarında içe gömülmesi neticesinde rakibin orta alanı kontrol altına aldığı bir oyun izledik. Topla oynama oranında üstünlüğü ele geçiren Sivasspor'da Mert'in de bir şutu direkten döndü.  Kalan dakikalarda Abdülkadir'in bireysel çabasıyla iki tane etkili atak geliştiren Trabzonspor son anlarda rakip yarı alanda çok adamla geliştirdiği atakta defansta az adamla yakalanınca amatörce ve basit bir gol daha yiyerek Avrupa'dan sonra ligde de uzun bir aradan sonra mağlubiyet yaşadı. 

Özellikle yönetimin 17 tane transfer yapmasına rağmen ilk 11'i dahi zorlayamayacak  bu transferlerin  yaşanan şanssız sakatlıklardan sonra da takıma katkı verememesi sorgulanması gereken bir durum. Gelecek hafta kritik Beşiktaş maçında galibiyetten başka şansı olmayan Trabzonspor'da eksiklikler yine en büyük handikap olacak. Öyle ki Abdülkadir ve Ekuban'ın sakatlığı, hem hücum gücünü hem de bu iki oyuncunun savunma katkısını göz önüne aldığımızda Trabzonspor'u ciddi şekilde etkiledi.