Öncelikle, güzel yurdumuzun, Karadeniz’imizin en müstesna cennet şehirlerinden Giresun’u “ Süper Lig’de “ oldukları için bir kere daha en kalbi duygularımla tebrik ediyor, tekrar hoş geldin ‘ Giresunspor “  diyorum..

Şahsım adına , mutlu oluyorum..

Komşu kentlerin süper ligde olmasından ve hele hele Trabzonspor ile karşılaşmalarından gurur duyuyorum..

İnşallah daha niceleri Süper Lig’e yükselir..

Bir zamanlar Zonguldakspor’un dahi o zamanki ismiyle ‘Birinci Ligimizde “ mücadele ettiğini yasayan biri olarak, başta Samsun olmak üzere, Batı- Doğu ve Orta Karadeniz takımlarının Süper Lig’de, orası olmasa bile mutlaka bir alt ligde mücadele etmeleri en büyük temennimizdir..

Adeta ülkemizin futbolcu fabrikası gibi olan Karadeniz Bölgesi, bu potansiyelden mutlaka maksimum seviyede istifade etmelidir..

Hele ki Futbol Federasyonun her sezon  aldığı zikzaklı kararları da düşünecek olursak, yerli sporcularımızın bölgemizde, başta Trabzonspor olmak üzere, diğer camialarımızla bir olup, hep beraber bir ‘ konsorsiyum “ etrafında birleşmeleri öncelikle Karadeniz Bölgesi Futbolunda çok değerli kazanımlara imkan sağlayacaktır diye düşünüyorum..

Kentler arası kardeşlik köprüleri kurmak ve bunu ebedi dostluğa rücû ettirebilmek herkesin menfaatine olacaktır.

Rizespor – Trabzonspor arasında var olan dostluğu dahada pekiştirmek isteyen her iki camia idarecilerinin çabalarını canı gönülden destekliyorum bu minvalde..

Unutmayanınız ki, günümüzde futbol bacasız bir fabrikadır, şehirlerin gelişim ve tanıtımları adına en elzem ekonomik güçtürde..

Maça gelecek olursak;

Her ne olursa olsun, iki güzel oyun neticesince Roma’ya elenen ve Avrupa kupalarına veda Trabzonspor için rakibin gücü her ne okursa olsun zor bir maçtı..

Çünkü her Avrupa sınavı sonrası böyle geçiş maçları çoğu zaman takımlara olmadık sürprizler yaşatırlar..

Ki, Trabzonspor’un da eksik kadroyla bu maça çıktığını düşünürsek, en azından üçte üç yapmak ve takımın kazanma alışkanlığını sürdürebilmesi açısından çok önemli bir galibiyet oldu..

Savunmayı daha iyi yaparken, hücum aksiyonlarında skor üretkenliğinden her ne kadar biraz uzak görünülsede, araya kazanmış ve üçte üç yapmış takım motivasyonuyla girmek önemliydi...

Bakasetas Dikkat;

Bana mı öyle geliyor bilemem, lakin kolay yada resmen kart almak için takımını eksik bırakacak nitelikte oynuyor..

Oysa, mükemmel futbol aklını ucuz kartlara heba etmemesi hem onun hem takımının faydasına olacaktır..

Nwakaeme ile olan göz iletişimi yine işe yaradı ve galibiyetin baş mimarı oldu bir yerde..

Unutulmamalıdır ki, bu sene Bakasetas’ın formu şampiyonluk yolunda Trabzonspor’un en büyük kozu olacaktır..

Uğurcan, yine kritik anlarda güzel işlere imza attı..

Netice itibariyle, bu galibiyetle, lig yarışının sonuna kadar varım diyen Abdullah Avcı ve öğrencileri de ara sonrası lige her yönden hazır bir şekilde dönecek olmamın moralini kazanmış oldular..

Giresunspor’a gelince, yazımın başında da belirttiğim üzere, süper ligde olmalarından cok mutlu oldum..

İlk üç haftada Trabzonspor ve Galatasaray gibi hedef takımlarla karşılaşmak onlar adına her ne kadar dezavantaj bir durum oluştursa da, bu onların lig adına tecrübe kazanmalarına neden olmuş fırsatlardı diye düşünüyorum..

Ve şunu da içtenlikle söylemek  isterim ki, ilk üç haftanın bu son maçında takımın daha organize olduğunu gördüm.

Transfer tahtalarının açılmasıyla, kadrolarının lig için hiçte fena olmadığını gönül rahatlığıyla belirtmek isterim..

Hasan Akbaş

Haberts.com