Trabzonspor’un, Ankaragücü maçını kazandıktan sonra gel de Alanyaspor ve Erzurumspor maçlarında kaybedilen 5 puana yanma…

Zirvenin tepesinde ki 3 takım bir birleriyle oynadıkları gibi hesapta olmayan maçları da kaybedince bıraktık sezon başı kayıplarını son dönem kayıplarına üzülür olduk.

Tamam kadro derinliği yok, oyun coşkusu da hak getire ama Trabzonspor, en azından Ankaragücü maçında oynadığı kadar oynamalı. 

Yetmez Trabzonspor teknik direktörü taraftarı hesap kitap yaparken puan durumunu ve oynanacak maçları iyi hesap edip, hedefini belirleyecek. Çünkü Trabzonspor ne hedefsiz olabilir, ne de iddiasız kalabilir.

Kalesinde ve savunmasında istikrarı yakalamış, orta alanda halen arayış içinde olan bu takımın hücum organizasyonunu oyuncularını özgür bıraktığında oyunu nasıl dizayn ettiğini Ankaragücü maçında gördük Devre arasında kadrosunu üç önemli oyuncu ile takviye eden ve en fazla oyuncusunun orta alanda olduğu bu takım, halen daha bu bölgede arayış içindeyse doğal olarak oyun istikrarı yakalayamaz.

Sabırlı ve topa hakim olarak oynamak istiyorsanız buna coşkuyu da eklemelisiniz. Oyunu takım savunmasını ön planda tutup, oyunun boyunu kısaltamazsanız coşkuyu yakalama şansınız da olmaz.

Oyuncuları bireysel değerlendirmeden çok takım bütünlüğünü sağlayarak ve doğru oyunu doğru oyuncularla hayata geçirirseniz coşkuyu da yakalarsınız, skoru da. İşte bu nedenledir ki Alanyaspor ve Erzurumspor maçları sadece puan olarak değil oyun oyarak ta kayıp olarak kayıtlara geçmiştir.

Şimdi, Milli arada dinlenme ve kendisini yenileme fırsatı bulacak futbolcu topluluğu ligde kalan 10 maçta en azından umutların yeşermesi ve gelecek sezona umutlu bakmak için oyun olarak ta, skor olarak ta Trabzonspor’a yakışır olmalıdır…

Sanırım ki sezon sonunda kaybedilen bu 5 puana çok daha fazla yanacağız…