Diyet yapmak ve kilo vermek zor ve sinir bozucu olabilir, özellikle de her şeyi doğru yaptığınız halde istediğiniz sonuçları göremiyorsanız. GOLO programı, sorunun sizde olmadığını iddia ediyor: “Bu sizin insülin duyarlılığınız” diyor.

GOLO diyeti; insülin direncini hedefleyerek kilo vermenize yardımcı olan bir kilo yönetimi programıdır. Ama işe yarıyor mu? Bu yazıda, programa başlamadan önce bilmeniz gereken olası GOLO yan etkilerini ve incelemelerini ele alacağız.

GOLO diyet planı nedir ve kilo vermek için işe yarar mı?

GOLO, geleneksel "diyet endüstrisi" yaklaşımlarından uzaklaşma iddiasında olan bir kilo verme programıdır. Bu geleneksel diyetler moda diyetler olarak adlandırılır ve çok kısıtlayıcıdır ve uzun vadede sürdürülemez.

Diğer kilo verme planlarına benzer şekilde GOLO, daha sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmek ve kilo vermeyi teşvik etmek için bir dizi sağlıklı yiyecek ve yemek planı sunar. Aynı zamanda fiziksel aktiviteyi teşvik eder. GOLO diyeti ile diğer moda diyetler arasındaki temel fark, tek başına yeme alışkanlıklarınızdan ziyade metabolik hormon işlevinizi, özellikle insülini iyileştirdiğini iddia etmesidir.

GOLO diyeti güvenli midir?

İlaç kullanan kişilerin dahi güvenle yapabileceği bir diyettir ve bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur. Bununla birlikte, hormon seviyelerinizi değiştirebileceğinden, GOLO diyetine başlamadan önce yine de doktorunuzla konuşmalısınız.

Şeker hastaları için güvenli midir? GOLO planı insülin duyarlılığını düşürmeye odaklandığından, kan şekeriniz üzerinde bir etkisi olabilir. Bu, bazı insanlar için faydalı olabilirken, diyabet hastaları için sorun teşkil edebilir.

GOLO takviyelerinde şu bileşenler bulunur:

  • Çinko bisglisinat
  • Krom nikotinat glisinat
  • Banaba yaprağı ekstresi
  • Rhodiola rosea
  • Şelatlı dimagnezyum alat
  • Berber
  • Salacia reticulata özü
  • Gardenya jasminoides meyve özü
  • Elma polifenol meyve özü
  • Miyo-inositol

Ek olarak, GOLO takviyesi bileşenleri ayrıca bitkisel selüloz, pirinç lifi, magnezyum stearat ve silika içerir.

GOLO diyetinin artıları ve eksileri

Artıları

Bol miktarda tam gıdayı ve dengeli öğünleri vurgulayan sağlıklı, kalori kontrollü bir diyeti teşvik ederken aynı zamanda yüksek oranda işlenmiş gıdaların tüketimini de caydırır.

Fiziksel aktiviteyi ve diğer sağlıklı yaşam tarzı aktörlerini teşvik eder.

Metabolik koşullarla mücadele eden insanlar için önemli bir sorun olabilen insülin direnci konusuna hitap eder ve kullanıcıları eğitir.

Sağlıklı ve sürdürülebilir alışkanlıklar yerine aşırı kısıtlamaya ve yemek ikamelerine/ağır işlenmiş gıdalara güvenmeye odaklanan zehirli bir "diyet endüstrisi" zihniyetinden uzaklaşır.

Eksileri

Yeterli uzman görüşü ve bilimsel çalışma kanıtı yoktur.

FDA tarafından onaylanmayan bir besin takviyesine dayanır.

Pahalı olabilir.

Bu ürünün gerekli olup olmadığı konusunda şüpheler var çünkü yaşam tarzı değişiklikleri tek başına çoğu insan için insülin direncini artırabilir.

Editör: Didem Bektaş